Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Navštívte najlepšie výstavy áut po celom svete

Výstava áut
Publikované 06.01.2022 10:00

Kam do sveta vycestujete, len čo aktuálna situácia pominie? K moru, do hôr, za historickými pamiatkami či na festivaly? Máme pre vás super tip, ba hneď niekoľko tipov. Čo takto zájsť na výstavy áut? Dostane sa vám nezameniteľného zážitku a spoznáte príbehy a históriu áut a ich výrobcov z celého sveta, na ktorých vás uchváti progres a inovácie automobilového priemyslu. Veľtrhy a výstavy áut sa konajú na každom rohu a my vám povieme, na ktoré sa oplatí pozrieť. Čítajte v tomto článku.

Autosalóny za veľkou mlákou

Spojené štáty majú čo ponúknuť v každom ohľade a výnimku netvoria ani veľtrhy a výstavy áut. Vzhľadom na veľkosť USA sa dá očakávať, že na miesta, na ktorých predvádzajú vozidlá, narazíte na každom kroku.

Ak teda budete mať cestu naprieč Amerikou, naplánujte si ju tak, aby ste sa mohli dostať na niektorú z týchto prehliadok – Charlotte AutoFair v Severnej Karolíne, Iola Old Car Show and Swap Meet vo Wisconsine, Pebble Beach Concours d’Elegance v Kalifornii, The Elegance at Hershey v Pensylvánii, The Texas Hoedown (asi je jasné, kde sa koná ) alebo The Woodward Dream Cruise v Detroite. Konajú sa v priebehu celého roka a na svoje si prídu všetci – autičkári, motorkári, veteráni, laici či odborníci.

Veľká Británia jazdí na plné obrátky

Počas návštevy Veľkej Británie sa zaručene nevyhnete téme výstavy áut. (Nielen) v uplynulom roku sa tu konali najväčšie svetové eventy. Iba v Londýne narazíte na dve výstavy – London Motor Show, najväčšiu automobilovú výstavu v celej Británii, a London Classic Car Show, ukážku nesmrteľných veteránov.

Na rôznych miestach krajiny nájdete skvostné výstavy, patriace medzi svetové jednotky. Rozhodne treba spomenúť The British Motors Show vo Farnboroughu alebo Goodwood Festival of Speed v meste Chichester, na ktorom uvidíte aj modely súťažiace na F1.

Veteráni majú takisto svoju exhibíciu, a to svetovo známy event Carfest Retro. Jeho prestíž ho rozniesla až na 3 miesta, na ktorých sa koná – Bicester, Cheshire a Hampshire.

V novembri si mohli milovníci motocyklov vychutnať slasť v podobe najväčších motorkárskych orgií Británie, nazývaných MOTORCYCLE LIVE.

Ruská ukážka automobilových krás

Kam za automobilmi vRusku? Rovno do Moskvy. Vsrdci hlavného mesta nájdete Moscow International Automobile Salon. Či už ide o výrobcov, šoférov alebo nadšencov, na jeho návštevu sa pravidelne tešia tisíce ľudí, čo sa odzrkadľuje aj na úspechu udalosti. Tešiť sa môžete aj vy, a to na ukážku ako ruských, tak aj zahraničných vozidiel.

Ak ste automobilmi fascinovaní natoľko, že sa zaujímate o ich štruktúru a zloženie, Rusko vás ohromí ešte jednou špecifickou výstavou. Nazýva sa MIMS Automechanika Moscow a, ako je z názvu zrejmé, takisto sa koná v hlavnom meste. Je, žiaľ, iba pre uzavretú spoločnosť, obchodníkov, týchto ľudí ale osloví tým, že prezentuje jednotlivé komponenty vozidiel, ktoré si chodia výrobcovia a distribútori obzerať a zvažovať ich nákup pre následnú výrobu.

Hor sa do Švajčiarska!

Stovky rôznych modelov, desiatky štátov a množstvo svetových premiér vozidiel – to všetko sa týka jedinej udalosti, a tou je Geneva Motor Show. Táto výstava áut nie je tou najväčšou iba vo Švajčiarsku, ale tróni na popredných svetových priečkach. Súčasťou tejto udalosti je aj odovzdávanie ceny Auto roka. V roku 2021 sme sa, žiaľ, museli zaobísť bez tejto show, čakáme ale na ohlásenie termínu jej konania v nadchádzajúcom období.

Svetová výstava v Nemecku

Na juhu Nemecka sa každé 2 roky združujú milovníci automobilov z celej planéty. V Mníchove sa totiž koná IAA – International Motor Show, ukážka nových modelov atechnologických pokrokov automobilového priemyslu. Pôvodne sa tento autosalón konal vo Frankfurte pod názvom Frankfurt Motor Show, to sa ale v roku 2021 zmenilo. Festival patrí medzi najväčšie na svete a bez debaty zatieňuje všetky veľtrhy a výstavy v Nemecku.

Kam za autami v Českej republike?

Českí susedia majú naozaj čo ponúknuť. Za zmienku jednoznačne stojí AUTOSHOW PRAHA. Koná sa už dlhé roky a môžete sa na nej tešiť na prehliadku prevažne osobných automobilov, ale aj príslušenstva áut či historických kúskov.

Na výstavisku PVA Expo Praha sa každoročne organizuje prehliadka s názvom Escape6 Prague Car Festival, prebiehajúci naraz sAUTOSHOW PRAHA. Bohatý sprievodný program, ktorý je jej neodmysliteľnou súčasťou, iba viac podtrháva jedinečnú atmosféru z prezentácie noviniek za uplynulé roky, ako aj ukážku návrhov žiakov podnikového učilištia Škoda Auto.

Keď už budete v Prahe, rozhodne sa zastavte na prehliadke PRAGUE CAR FESTIVAL. Je ohlásená na október 2022 a ide o jednu z najväčších výstav v Európe s viac ako 800 expozíciami. Tešiť sa môžete nielen na automobily, ale na svoje si prídu aj nadšenci do motocyklov.

Výstavy áut na Slovensku

Za ukážkou „tátošov“ z celého sveta nemusíte cestovať ďaleko – ich prehliadku si môžete užiť aj u nás na Slovensku. Za návštevu rozhodne stojí výstava AUTOSALON, ktorá sa chystá aj v roku 2022 v Incheba Expo Aréne v Bratislave.

Pre nadšencov klasiky sa v našom hlavnom meste konal aj SK Parking. Na Kunsthalle EXT sme si ešte v januári uplynulého roka mohli užiť skvosty v podobe siedmych Škodoviek. Všetko to boli jazdené autá starej socialistickej éry.

Obchodné centrum Bory Mall si pripravilo jedinečnú exhibíciu, ktorou bol Salón elektromobilov. Konal sa takisto v obchodnom centre Atrium Optima v Košiciach a predstavil desiatky elektrinou poháňaných krásavcov.

Brány pre milovníkov automobilov otvára aj výstavisko AGROKOMPLEX v Nitre a my pevne veríme, že v nadchádzajúcom roku po prestávke v roku 2021 opäť poskytne ukážku automobilových skvostov.

O radosť z pohľadu na výdobytky automobilového priemyslu sa postará aj vo východných kútoch Slovenska Prešovský autosalón, ktorý sa konal aj v júni 2021 v obchodnom centre EPERIA Shopping Mall.

Ak ste doteraz nemali cestovateľské plány, veríme, že po tomto čítaní máte výber dovolenkových destinácií zúžený.

 

Zdroj (Source):
pinterest.com
praguefestival.cz