Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

5 tipov na nezabudnuteľnú silvestrovskú oslavu u vás na záhrade 

Ohňostroj vo Valčianskej doline
Publikované 19.12.2023 10:00

Už máte pripravenú vašu záhradu na vianočné sviatky? Tak prečo na nej rovno neurobiť aj silvestrovskú party pre vašich blízkych? Nech už pozvete rodinu alebo priateľov, určite sa zabavíte. Len treba zaistiť praktické aspekty záhradnej oslavy počas zimy, aby vám hostia do nového roku neprechladli. Okrem toho sme si pre vás pripravili aj tipy na zábavné aktivity, ktoré vytvoria nezabudnuteľnú silvestrovskú garden party. Čo teda potrebujete?

Prístrešok alebo záhradný altánok

Miesto je kľúčové. Pokiaľ už máte záhradu naladenú na Vianoce, bola by škoda nevyužiť vyzdobený priestor. Prístrešok na auto alebo záhradný altánok môžete využiť ako hlavný „stan“. V prípade, že by začalo snežiť či pršať, počasie vám zábavu neprekazí.

Ak už máte v altánku či domčeku letnú kuchyňu, je na čase jej dať nový prívlastok – zimná. Uvarte si tradičnú kapustnicu a horúce nápoje. Oslavu na záhrade viete kombinovať s priestormi záhradného domčeka alebo domu, aby sa vaši hostia mali kam ísť zahriať. Sú tu však aj ďalšie možnosti.

Ako zakúriť a zasvietiť v záhrade

Oheň bude hlavná esencia vašej party. Ideálne je, ak máte záhradné ohnisko, okolo ktorého sa zhromaždíte, keď prituhne. Zabezpečte dostatok teplých diek. Nezabudnite hosťom pripomenúť, nech si donesú pohodlné a najmä teplé oblečenie.

Svetielkami by ste mohli omotať trámy, zábradlia a stromy v záhrade, aby ste získali dostatok svetla. Ďalej budete potrebovať množstvo sviečok a svietnikov, ktoré presvetlia priestor, naladia hostí a psychicky podporia pocit tepla. Ale poznáme ešte lepší spôsob.

Hot drink bar alebo tekutý sveter s rôznymi motívmi

Najhrubší sveter je predsa ten tekutý. Keď sa povie horúci alkoholický nápoj, napadne vám iba varené víno? Tak to vám teraz predstavíme úplne nový svet. Tradične varíte biele a červené víno, ale skúsili ste to už s ružovým? Dochuťte ho zázvorom, pomarančom, škoricou či badiánom. K výborným hot drinkom tiež patrí varený cider ochutený jabĺčkom, škoricou a citrónovou kôrou.

Pokiaľ vaši hostia zvládnu niečo tvrdšie, navrhujeme vám urobiť punč. Stačí, ak orestujete ananás s vanilkou, skaramelizujete ho za pomoci cukru, pridáte biele víno a napokon rum. Pripravte si celé hot drink menu počas polhodinky strávenej na internete. Nájdete tam recepty na rôzne druhy grogu a tvrdších drinkov. Pre labužníkov dokonca aj horúci nápoj z pálenky, cukru a slaninky.

TOP akčný silvestrovský program

Silvestrovský program nemusí spočívať v pozeraní televízie od šiestej do polnoci. Zabavte sa ako nikdy. Spoločenské hry sa skvele kombinujú s alkoholom aj zimou. Keď sa hráte napr. Aktivity alebo Party alias, ste neustále v pohybe. Je vám teplejšie a pohyb zároveň odbúrava alkohol. Takže ďalší deň vás hlava nebude až tak bolieť.

Je jedno, ako veľmi dospelí sme, stále máme radi detské zábavky. Pokiaľ nasneží, urobte si guľovačku. Keď bývate na kopci, je to ideálne miesto pre sánkovačku. Bez snehu na rovnej ploche si môžete zahrať silvestrovský futbal, volejbal alebo inú športovú aktivitu. Ak sa vám nepozdávajú loptové hry, môžete si zohnať luk, šípy a zahrať sa na Williama Tella.

Zimná tancovačka na záhrade vás taktiež zahreje. Áno, budete potrebovať ozvučenie. Reproduktory sa dajú namontovať pod prístrešok, ale hudbu viete púšťať aj zo záhradného domčeka či montovanej garáže. Máte medzi hosťami niekoho hudobne nadaného? Nech prinesie gitaru a spoločne si zaspievate. Tomu sa hovorí poriadny silvestrovský program.

Domáci novoročný ohňostroj

Zvolili sme trošku zavádzajúci podnadpis, keďže aj ten domáci je v podstate kupovaný. Každopádne, nepotrebujete pyrotechnika, aby ste o polnoci zvládli urobiť na nebi poriadnu šou. Pri výbere ohňostroja sa pozerajte na tieto parametre:

  • počet vystrelených rán za určitý čas – väčší wau efekt dosiahnete s väčším množstvom rán za kratší čas, hľadajte teda najlepší pomer času a počtu striel,
  • rovné vs. šikmé strely – najkrajší ohňostroj dosiahnete ich kombináciou,
  • priemer mažiara – čím väčší priemer (šírka trubice), tým vyššia strela a lepší efekt, niektoré ohňostroje obsahujú kombinácie viacerých mažiarov,
  • a napokon sa pozerajte na kombinácie farieb.

Akýkoľvek ohňostroj si vyberiete, vždy sa riaďte bezpečnostnými pokynmi. Základom je rovná zem a voľný priestor nad ním. Menší ohňostroj obložte kameňmi, aby sa škatuľa neprevrátila. Po zapálení sa vzdiaľte minimálne 20 m, resp. podľa návodu na obale. Tri, dva, jeden,… Šťastný Nový rok! :)

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON