Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Atika môže byť ozdobou každej montovanej garáže

Drevená atika na montovanej garáži
Publikované 23.05.2016 10:11

Čo má spoločné renesancia s montovanou garážou? Atiku. Laika alebo niekoho, kto sa nevyzná v oblasti stavebníctva, môže tento pojem priviesť do pomykova. Nájdete ju v knihách o architektúre, no zároveň je veľmi dôležitou súčasťou garážovej terminológie. Prečo to tak je a ako ňou dokážete ozvláštniť vašu montovanú kovovú garáž? Dozviete sa v tomto článku.

Z kaštieľov na strechu montovanej garáže

Pôvod atiky siaha až do architektúry rímskych víťazných oblúkov. Nájdete ju na vrchných častiach renesančných budov v Taliansku, Nemecku, ale aj slovenskom Spiši. A v prípade, že plánujete stavbu montovanej garáže, mala by byť súčasťou aj vašej strechy.

Atika zakrýva priestor medzi stenou a krytinou a je súčasťou vetracieho systému garáže.  Vďaka nemu môže vaša garáž dýchať a chráni sa pred nebezpečnými plesňami. Okrem vody zabraňuje aj prieniku lístia či nechcených živočíchov do vnútra garáže. Pri jej stavbe tak plní dôležitú rolu. Funkčnosťou to však len začína.

Ako nenápadný detail oživí dizajn garáže

Atika sa často skloňuje ako háklivé miesto, na ktoré si treba dať pozor. Obyčajne sa na jej pokrytie používa pozinkovaný plech, ktorý dobre poslúži z technického hľadiska. To však už dnes nestačí. Atika môže byť nenápadná, no takisto môže štýlovo doplniť vzhľad vašej kovovej garáže.

Garáže na kľúč

Moderná povrchová PVC úprava sa dá zladiť do niekoľko farebných variantov. Zaujímavým farebným prevedením môžete jednoducho a elegantne oživiť aj minimalistickú garáž. K najčastejšie používaným farbám patrí hnedá, antracitová, biela či tehlová. Avšak predstavivosti sa medze nekladú. Ak máte odvahu experimentovať, ľahko môžete začať udávať nové trendy.

Garáž na mieru

Vyberte si ku garáži atiku, ktorá sa vám páči najviac. Vyskladajte si svoju originálnu montovanú garáž pomocou nášho konfigurátora.