Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Nazrite do garáží slávnych osobností. Stavíme sa, že ich budete chcieť aj vy

Športové autá
Publikované 23.09.2019 10:18

Garáž je kráľovstvom nejedného chlapa. Takmer každý muž túži mať v tej svojej garáži auto, ktorým ohúri všetkých navôkol. Už také máte? Inšpiráciu môžete získať kdekoľvek. U suseda, v auto-moto časopise alebo na internete. Dnes môžete nahliadnuť do garáží slávnych s nami. 

Len niektorí si, samozrejme, môžu dovoliť luxusné kúsky, ktoré má väčšina celebrít zaparkovaných vo svojej garáži. V každej však môžete nájsť kus inšpirácie. Aj vaša montovaná garáž si zaslúži byť jedinečná!

Športové veterány

Exkluzívne doplnky? Miestnosť s biliardovým stolom? Špeciálny tím mechanikov, ktorý sa stará o “flotilu” luxusných áut? Pozrite sa s nami, aké poklady skrývajú garáže slávnych osobností.

Automobilové nebo Ralpha Laurena

Vedeli ste, že svetoznámy módny dizajnér je vášnivým zberateľom automobilov? Ralph Lauren, 79-ročný úspešný podnikateľ, skrýva vo svojej garáži viac ako 60 historických áut.

Veterán v čiernej farbe

Medzi najvýnimočnejšie kúsky v jeho automobilovom nebi v New Yorku patria napríklad Ferrari Testarossa, Mercedes-Benz 300 SL Gullwing, Lamborghini Reventón Roadster alebo 1929 Bentley. Všetky autá sú v perfektnom stave, a preto si hrdý majiteľ na ktoromkoľvek z nich môže hocikedy zajazdiť. 

Veterán na ceste

Veterán v tmavozelenej farbe

3-poschodová garáž Jerryho Seinfelda

Pýtate sa, kto to je? Veľmi známy americký stand-up komik. Okrem svojho zmyslu pre humor sa v USA preslávil i svojou obrovskou zbierkou áut, v ktorej nájdete historické kúsky i moderné športiaky. Väčšina z týchto automobilov je od značky Porsche. 

Zbierka áut

Cena jeho 3-poschodovej garáže v New Yorku je približne 1,4 milióna. Jerry Seinfeld má dokonca svoj vlastný tím mechanikov, ktorý sa dennodenne stará o jeho zbierku.

Auto v garáži

Garáž je naozaj obrovská, a preto tam nesmie chýbať výťah. Nájdete v nej aj biliardovú miestnosť, kanceláriu, kúpeľňu, spoločenskú miestnosť a kuchyňu. V prípade, že si chce skontrolovať svoju úžasnú zbierku, môže tak urobiť vďaka kamerovému systému, ktorý monitoruje celý interiér i exteriér 24/7.

Poschodová garáž pre autá

Domáce letisko Johna Travoltu

Kto by nepoznal tohto svetoznámeho herca s taliansko-americkým šarmom? Do pamäte sa nám vryl hlavne vďaka filmovým hitom ako Horúčka sobotňajšej noci, Pomáda alebo Pulp Fiction. Talentovaný herec má síce v svojej zbierke iba 15 áut, no jeho garáž skrýva aj iné poklady.

Rodinný dom

Na jeho outdoorovom parkovisku nájdete 2 lietadlá (Gulfstream a Boeing 707). John Travolta je sám certifikovaným pilotom, čiže ich aj on sám dokáže prevetrať. 

Zelené auto

Na pozemku sa tiež nachádza 2,5-kilometrová pristávacia dráha a umývacie stanice pre lietadlá. Veľkosť pozemku umožňuje parkovať aj ďalším veľkým lietadlám. Kto by takýto kolos nechcel?

Gigantické „múzeum“ Jaya Lenoa

James Douglas Muir „Jay“ Leno je ďalší známy americký komik, ale aj herec, spisovateľ a producent. Tohto bývalého lídra amerických neskorých večerných show môžeme tiež s čistým srdcom nazvať kráľom automobilov. 

Zbierka veteránov

To jeho kráľovstvo má približne 1 580 m² a o jeho klenoty sa stará celý tím mechanikov. Jay Leno by sa asi len ťažko dokázal postarať o viac než 200 áut. Vďaka dizajnu a množstvu automobilov vyzerá celá garáž skôr ako múzeum.

Modrý Mercedes v garáži

O autá sa začal zaujímať veľmi skoro a tie jednoducho zostali jeho celoživotnou láskou. Zbieral a obnovoval veľké množstvo áut z rôznych historických ér. Práve preto sa on sám stal takou “encyklopédiou automobilov”. Ako hovorí: “Vďaka showbiznisu som sa síce stal bohatým, no autá sú pre mňa skutočným bohatstvom, ktoré napĺňa môj život.” 

Veterán v garáži

Osobný autopark Kena Blocka

Konečne sme sa dostali aj do garáže profesionálneho jazdca. Ken Block je americký jazdec rely v tíme Monster World Rally Team a zároveň je jedným zo zakladateľov spoločnosti DC Shoes. Úspešný športovec a obchodník má koníček, ktorý mu závidí nejeden muž – zbieranie áut. 

Prvýkrát otvoril dvere do svojho revíru v roku 2012. Táto garáž sa nachádza v blízkosti jeho domu v meste Park City (Utah). Priestor je postavený z recyklovaných lodných kontajnerov a je kreatívne vyzdobený pestrými farbami. 

Hangár na autá

Celý objekt má rozmer 1 115 m² a je rozdelený do dvoch častí. Na jednej strane sa nachádza kreatívny kancelársky priestor, v ktorom pracuje až 25 zamestnancov. Druhá časť je dielňa, ktorá slúži na údržbu a servis závodných vozidiel tímu.

A teraz ruku na srdce. Aké sú vaše pocity po zahliadnutí týchto fotiek? Závisť? Očarenie? Inšpirácia? Ľútosť? Motivácia? V každom mohol tento článok vyvolať iné emócie. Je len na vás, ako to teraz využitie vo váš prospech. 

Závodné autá

Aj vás prekvapila niektorá z garáží slávnych ľudí? Dajte nám vedieť nižšie v komentároch.

Autá pred hangárom

Rolls Royce

Zdroj (source):
https://www.hotcars.com/
https://www.jumboluxurycars.com/
https://www.roadandtrack.com/
https://www.eliterent.com/
https://autowise.com/
https://sk.pinterest.com/
https://www.reddit.com/
https://www.drivingline.com/
https://petrolicious.com/
http://www.speedhunters.com/
https://www.hooniganracing.com/