Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Oceľové konštrukcie: Týmito 5 vlastnosťami prekonajú aj murované

Oceľová konštrukcia sedlovej strechy
Publikované 16.02.2016 10:59

Nie nadarmo sa Superman prezýva mužom z ocele a nie z tehly. Oceľové konštrukcie síce nemajú nadprirodzené vlastnosti, ale oproti murovaným ponúkajú veľa výhod. Ak plánujete stavbu garáže alebo skladu, nasledujúcich 5 bodov vám môže pomôcť s otázkou „oceľ vs. tehla“.

 

1. Nízke náklady a rýchla konštrukcia

Od samotného materiálu cez plánovanie až po pracovníkov na stavbe sú oceľové konštrukcie cenovo veľmi výhodné. Keďže sa skladajú z na mieru vyrobených modulov, konštrukcia prebieha rýchlo a môžete ju mať hotovú v priebehu niekoľkých hodín. Zatiaľ čo tehla musí byť poriadne zasadená, smaltovaná a izolovaná, oceľové diely stačí poskladať a zaistiť. Na rozdiel od murovania tak ušetríte čas aj nervy. Stavba sa zaobíde bez neporiadku a škôd na záhrade.

ako postaviť garáž?

2. Flexibilita

Oceľovú konštrukciu si môžete nechať postaviť v ktoromkoľvek ročnom období, v daždi aj v snehu. Materiál umožňuje voľnosť aj pri rozhodnutí o veľkosti stavby. V prípade potreby ju môžete neskôr rozložiť, prestavať či zväčšiť, a použiť na to pôvodný materiál. Oceľ nezastará ani ju nenahradí nový druh. Keďže stavba nie je natrvalo pripevnená k zemi, dá sa premiestniť na iné miesto.

z čoho postaviť garáž?

3. Životnosť

Oceľ je veľmi odolný a stabilný materiál, ktorého životnosť je najmenej 150 rokov. Nezlomí sa, nedeformuje sa, nezhrdzavie. Je imúnna voči akýmkoľvek škodcom. Pri jej údržbe nemusíte používať chemikálie. Konštrukcie z ocele sú stavané do zlého počasia a ťažkých podmienok, dokonca vydržia aj zemetrasenie. Aj samotná Eiffelova veža v Paríži je zhotovená z ocele. Ak by ste sa rozhodli stavbu úplne zrušiť, materiál z nej môžete opätovne použiť na iný účel. Tehly vyžadujú po demolácii viac kreativity.

oceľová konštrukcia

4. Zdravie a bezpečnosť

Na rozdiel od tehlových stavieb si pri tých oceľových môžete byť istý, že v nich nevznikne pleseň, ktorá sa často vyskytuje v nových aj starnúcich murovaných priestoroch. Oceľové konštrukcie tvoria recyklovateľné materiály, a tak aj vzduch vo vnútri stavieb je oveľa kvalitnejší. Okrem toho neobsahujú horľaviny, preto sú odolnejšie voči ohňu a požiarom.

z čoho postaviť garáž?

5. Šetrnosť voči životnému prostrediu

Ochrana životného prostredia nie je len otrepanou frázou, ale dôležitou témou, ktorú netreba zanedbať. Oceľ však boduje aj v tejto sfére. Ako sme už spomínali, všetky súčiastky sú recyklovateľné, stavby vyžadujú málo materiálu a neprodukujú skoro žiadny odpad. Okrem toho sú energeticky efektívne a potrebujú menej starostlivosti než murované.

montované garáže s hotovou omietkou

Takže, oceľ alebo tehla? Konečný stav – 5:0 pre oceľ – nepustí. So všetkou úctou k murárom, oceľové konštrukcie sú jednou z najefektívnejších a najmodernejších možností, ktoré dnes na trhu nájdete. A netreba na to ani superschopnosti.