Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Premeňte svoj záhradný domček na oázu oddychu

Biele posedenie pod prístreškom
Publikované 16.11.2021 15:45

Z práce domov a z domu do práce. Stres z roboty si pritom v hlave nesiete neustále. Doma vás potom čaká hluk a očakávania vašich detí i partnera. Nič sa vám poriadne nechce, ale musíte. Veď kto by živil rodinu? Zastavte to! Stereotyp bežných dní zabíja vaše telo i myseľ. Naozaj chcete pokračovať v tomto kolotoči? Život je príliš krátky, preto si ho treba vedieť vychutnať. Vytvorte si svoju oázu pokoja priamo doma. Ukážeme vám, ako na to. 

V prvom rade si musíte nájsť voľný kút, ideálne však celú miestnosť. Že je váš dom plný, pivnica aj povala zapratané, o garáži nehovoriac? Navrhujeme vám využiť záhradný domček.

Ak už máte záhradný domček, ktorý chátra, lepšie je ho zbúrať, než dúfať, že vám jedného dňa nepadne na hlavu. Oplatí sa vám postaviť nový, napr. montovaný záhradný domček, ktorý je hotový v priebehu pár hodín.

Nájdite svoju inšpiráciu

Čo robíte radi? Varíte, píšete, posilňujete, maľujete, hráte sa hry či trávite čas s priateľmi? Spíšte si zoznam. Všetko zo zoznamu viete pretaviť do vašej perfektnej miestnosti na relax.

Domáce kino a herná konzola patria do typickej „man cave“, t.j. pánskej jaskyne. Záhradný domček ale viete premeniť aj na mini posilňovňu, domáci bar alebo herňu. Vaši kamaráti budú rovnako nadšení ako vy.

Záhradná kuchyňa je zase viac obľúbená u žien, ale muži už tiež preberajú tento trend.

A čo tak zriadiť si domáci wellness? Saunu si môžete kúpiť alebo aj sám vyrobiť. Maliar si zriadi ateliér, muzikant hudobné štúdium, domáci kutil dielňu. Nebojte sa svoje sny premeniť na realitu. A čo, že je 21. storočie? Ak ste vášnivý čitateľ, vytvorte si v záhradnom domčeku pokojne knižnicu.

Myslite pri stavbe prakticky

Pri výbere domčeka sa zamyslite nad doplnkami. Napr. okno, ktoré zabezpečí denné svetlo, je veľmi dôležité. Príjemné svetlo totiž vyvoláva príjemnú náladu. Následná stavba montovaného domčeka trvá zopár hodín. Čo potom?

Pokiaľ chcete osvetlenie aj večer, nevyhnutnosťou je zavedenie elektriny. V prípade sauny alebo posilky budete asi chcieť i prívod vody. Kúrenie zase zabezpečí, aby ste domček mohli využívať celoročne.

Máte radi hudbu? Zabezpečte si poriadne ozvučenie. Pre dobro susedov však záhradný domček rovno odhlučnite, aby na vás v neskorých hodinách nezavolali policajtov. Jedine, že by ste sa opäť chceli cítiť ako tínedžer.

Vybláznite sa v jednoduchom dizajne

A keď je všetko hotové, môžete sa pustiť do maľovania a zariaďovania. Už ste si vybrali farby? Sivá je sama o sebe pochmúrna, skombinujte ju s niečím živším. Podľa teórie vplyvu farieb pôsobia príjemne a zároveň upokojujúco, napr. morská modrá, svetlá zelená či levanduľová farba. Dizajn udržujte jednoduchý. Hlavné je pohodlné sedenie, osvetlenie a zopár rastlín, aby ste miestnosti vdýchli život.

Na záver si ešte vyrobte ceduľku „Deťom vstup zakázaný“ a máte miesto iba pre seba. Inšpiratívny priestor, kde budete opäť počuť vlastné myšlienky, a zároveň relaxačnú oázu, ktorá bude iba vaša.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON