Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Záhradný domček – pomocník do každej záhrady

Vonkajšie posedenie pri záhradnom domčeku od firmy GARDEON.
Publikované 04.07.2023 19:37

Záhradné domčeky na náradie sa dnes radia k obľúbeným stavbám, ktoré majú funkciu skladu alebo obytného priestoru a vo väčších záhradách by jednoducho nemali chýbať. Na každú záhradu sa však hodí iná stavba, preto skôr než sa pustíte do realizácie, dôkladne vymerajte priestor, vykonajte úpravu terénu, prípadne vybudujte základovú dosku, na ktorú potom firma usadí váš nový záhradný domček.

Aký domček si vybrať?

Výber záhradného domčeka by sme mali prispôsobiť predovšetkým priestorovým požiadavkám, teda rozmerom záhrady a množstvu voľného miesta. Záhradné domčeky sa netriedia len podľa veľkosti, ale aj podľa účelu. Môžeme si uviesť základné delenie:

  • Záhradný domček na náradie – slúži na uloženie náradia a rôznych pomôcok pre prácu v záhrade.
  • Plechové domčeky – vyznačujú sa jednoduchou montážou, pri ktorej sú skladané jednotlivé dielce.
  • Chatky a altánky – sú predovšetkým miestom relaxu a stretávania s priateľmi.
  • Detské domečky – dokonalé riešenie pre zábavu detí, imitujú domy dospelých.

Plusy a mínusy

Domčeky na náradie vám prinesú nemalý úžitok. Predovšetkým si musíte uvedomiť, že takáto stavba sa stane dominantným prvkom architektúry záhrady, hlavné sú však jej funkcie. Spočívajú v možnosti uložiť náradie, uskladniť materiál, ale tiež vybudovať miesto pre dokonalý oddych.

Môžu poslúžiť tiež k dočasnému uloženiu rastlín pred výsadbou. Nesporným plusom je pomerne jednoduchá a rýchla montáž, zvlášť u montovaných domčekov. V prípade malých detských domčekov sa jedná o bunker a herňu zároveň, chlapci aj dievčatá budú svoju chatku milovať.

Nevýhody spojené s realizáciou spočívajú vo vyššej obstarávacej cene. Oplatí sa priplatiť za kvalitu, taká stavba vám vydrží až niekoľko desaťročí.

Interiér je dôležitý

V prípade záhradného domčeka bude každý najprv hodnotiť vonkajší vzhľad, to je jasné. Ale veľmi podstatné sú tiež vnútorné priestory a ich rozvrhnutie. Ak ste hrdým majiteľom a vlastníte záhradný domček na náradie, neváhajte využiť poličky ktoré budú šetriť každé miesto. Vaším cieľom by mal byť maximálny poriadok a príjemná atmosféra, na ktorú sa budete vždy tešiť.

Fotografie: GARDEON