Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Projekt na stavbu garáže

Plánovanie projektu
Publikované 18.03.2021 12:37

Uvažujete o stavbe garáže na vlastnom pozemku? Možno sa vám to nezdá, ale garáž, rovnako ako dom, je stavba, ku ktorej budete potrebovať stavebné povolenie. Ako ho vybaviť rýchlo a bez stresov? Čo všetko musíte splniť a spraviť? Prečítajte si v našom dnešnom blogu.

Do 25 m2

Podľa zákona je garáž objektom, ku ktorému potrebujete náležité dokumenty. Pred realizáciou stavby musíte na stavebnom úrade odovzdať projektovú dokumentáciu spolu s ohlásením drobnej stavby. Takéto papiere od vás bude stavebný úrad vyžadovať pri stavbe s pôdorysom menším ako 25 m2.

Presný vchod do garáže pre jedno auto

Ohlásenie o drobnej stavbe obsahuje údaje o stavebníkovi a stavbe a priložiť k nemu treba i doklad, ktorým preukážete vlastníctvo či iné právo k pozemku, na ktorom chcete stavať. Ak sa vám už teraz krúti hlava z vybavovačiek, máme pre vás tip. Naša firma vám projektovú dokumentáciu k montovanej garáži vypracuje úplne zdarma.

Nad 25 m2

Čo ak je vaša stavba väčšia ako 25 m2? Projektovú dokumentáciu v tomto prípade nahrádza stavebný projekt na stavebné povolenie. Zákon ustanovuje, že musí byť vypracovaný profesionálnym architektom. Zaistí sa tak celková bezpečnosť stavby. Stavebný projekt totiž musí zahŕňať informácie o budúcej prevádzke či vplyve na životné prostredie a zdravie ľudí. Kde takéhoto architekta zohnať?

Garáž pre dve autá z prednej strany

Musí mať čas, a ak ho už má, cenovo sa pohybuje v hladine niekoľko sto eur. Dobrou správou je, že vám vieme pomôcť i v tomto prípade.

Na základe dohodnutého pôdorysu garáže vám poskytneme nášho firemného architekta, ktorý vám vypracuje kompletný stavebný projekt k montovanej garáži. Cena je 200 eur a projekt máte v rukách už do 7 – 10 pracovných dní.

Montážnici pred atypickou garážou bielej farby

Dokumenty k stavbám sú dôležité a ich prípravu netreba zanedbať. Preto vám odporúčame spoluprácu s odborníkmi, ktorí s vami pripravia všetko potrebné.

Vybrali ste si ideálnu garáž no neviete, kam ju na pozemku umiestniť, alebo či sa do zvoleného priestoru zmestí? S týmto praktickým návodom všetko určite vyriešite.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON