Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Aká záhrada sa hodí pre vaše znamenie zverokruhu

Domček na záhrade a farebné kvety
Publikované 07.07.2022 10:00

Záhrady si ľudia vyberajú podľa mnohých kritérií. Vedeli ste, že medzi jedno z nich patrí aj to, v akom znamení zverokruhu ste sa narodili? Záhrada nie je len okrasou, ale aj spirituálnou súčasťou a znamením harmónie prírody, človeka a jeho ducha. Pozrite sa na to, aká záhrada sa pre vás hodí najviac a ako tento výber ovplyvňujú znamenia podľa mesiaca.

Vodnár (21. 1. – 19. 2.)

Vodnári prekypujú láskou, a záhrade jej dávajú naozaj hojne. Bez prírody si svoj život nevedia predstaviť. Záhrada je pre nich potravou života, a to doslova. Radi pestujú jahody a maliny, alebo aj pažítku, a na týchto dobrotách si často pochutnávajú. Bez zeleniny či ovocia sa tak ich záhradka nezaobíde.

Ryby (20.2. – 20.3.)

Charakteristika znamenia ryby je založená na kreativite, láske a harmónii. To pretavujú do pestrosti záhrady, ktorú nechávajú kvitnúť aj v bytoch. Obklopujú sa množstvom rastlín, ktoré im prinášajú harmóniu a ktoré sú pre nich zároveň zdrojom inšpirácie. Ocenia bujnú zeleň a stredomorský štýl záhrady.

Baran (21. 3. – 20. 4.)

Ľudia narodení v tomto znamení zverokruhu sú často vnímaní ako netrpezliví. Záhradkárstvo nie je úplne to pravé orechové pre nich, avšak keď sa už do toho pustia, idú do toho naplno a sú otvorení výzvam. Vedia byť odvážni a skúšať aj komplikovanejšie veci, ako napríklad popínavé rastliny na stenách. Vzhľadom na to, že sa často do záhradkárstva nevrhajú, sú pre nich súce rastliny v púštnom type. Netreba sa o nich veľa starať a zároveň je výzvou pestovať napríklad kaktusy.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Starostlivosť a úcta k prírode sa s býkmi neodmysliteľne spája. Nie sú to ľudia, ktorých by fascinovala okrasná záhrada – sú viac praktický a v záhrade chcú mať čo najviac úžitkových sadeníc. Radi sa o nich starajú, pozorujú priebeh ich rastu a veľmi radi si na nich pochutnávajú. Zeleň je ich zdroj slasti v podobe chutného jedla a môžete sa spoľahnúť na kvalitu toho, čo vypestujú.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci sa radi zbližujú, ako je už jasné z názvu tohto znamenia. Sú to spoločenskí ľudia, pre ktorých je záhrada skvelým miestom na stretávanie sa a trávenie času v spoločnosti. Kvety a záhrada sú pre nich viac-menej druhoradé, a tak sú pre nich najvhodnejšie rastliny a kvety, ktoré nevyžadujú značnú starostlivosť. Potrebujú tak modernú, jednoduchú a nenáročnú záhradu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Starostlivosť, ktorá sa s rakmi spája, z nich robí ideálnych záhradníkov. Citlivosť a nežnosť sú tie pravé vlastnosti na to, aby sa vedeli popasovať s množstvom rastlín a kvetov, ktoré môžu byť aj náročné. Čas strávený v záhrade je totiž pre raka oddychom. To pravé, čo pohladí ich dušu a dá im možnosť ukázať svoju starostlivosť v praxi, je pre týchto ľudí mesačná záhrada.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

Keď záhrada, tak naplno – to je prístup leva. Sú to silné osobnosti, ktoré túto svoju vlastnosť vedia pretaviť do neskonalej noblesy v záhrade. Radi vás v nej prevedú a pochvália sa exotickými rastlinami a nekonvenčnými štýlmi, ktorými vás budú chcieť ohromiť. Záhrada leva je typická pestrosťou a farebnosťou. Oslní vás zaručene aj svojimi arómami.

Panna (24. 8. – 23. 9.)

Najväčšími milovníkmi prírody sú práve ľudia v znamení panny. Keď majú možnosť byť v záhrade, nepohrdnú ňou. Poradia si so všetkými rastlinami a dokážu sa naozaj postarať o to, aby bola záhrada bujná. Tento priestor je pre nich zdrojom zdravia, ako duševného, tak aj fyzického, preto u nich nájdete liečivých rastlín.

Váhy (24. 9. – 23. 10)

Ak idú za šťastím, idú do záhradky. Tam totiž nachádzajú harmóniu v obklopení prírodou plnú zelene. Duševný pokoj im vie priniesť zenová záhrada, malá štylizovaná krajina kombinujúca zeleň, kamienky a piesok. V dizajne sú minimalistickí a preferujú pokoj a harmóniu pred excentrickosťou.

Škorpión (24. 10. – 22. 11.)

Škorpióny sú fascinovaní hlavne exotikou. Láka ich jej nezvyčajnosť a púšťajú sa do budovania svojej záhrady s veľkým zápalom. Neboja sa riskovať a nie sú im cudzie ani mäsožravé rastliny alebo rastliny náročné na pestovanie a starostlivosť. Nezaujíma ich úžitkovosť záhrady, ale skôr možnosť prejaviť prostredníctvom nej svoje emócie.

Strelec (23. 11. – 21. 12.)

Energickosť anespútanosť, to sú strelci. Záhradkárstvo pre nich predstavuje hlavne možnosť vypestovať si úžitkové rastliny a dopriať si tak jedinečné gurmánske zážitky. Náročné rastliny nie sú pre nich. Strelci sú dobrodružné povahy a ich oku a duši ulahodí práve exotika. Majú radi výzvy v podobe poznávania nového, čo sa odzrkadľuje aj na pestrosti ich záhrad.

Kozorožec (22. 12. – 20. 1.)

Ak by ste sa pýtali na najvážnejšie zo všetkých znamení, odpoveďou vám bude kozorožec. Sú to ľudia so silným vzťahom k tradíciám a organizácii. Majú radi poriadok a systém, čo v ich záhrade zaručene uvidíte. Tento priestor je pre nich miestom, kde sa môžu uvoľniť, utriediť si myšlienky a ktoré si môžu usporiadať podľa seba. Na ich záhrade nájdete kopec zeleniny a iných úžitkových rastlín.

Čo vravíte vy? Našli ste sa v opise vášho znamenia zverokruhu?

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON