Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako ochrániť auto pred deťmi

Poschodová garáž s pivnicou
Publikované 23.03.2023 10:03

Nasťahovali ste sa do pokojnej štvrte a mysleli ste si, že v nej bude naozaj vládnuť pokoj? Omyl! Práve pokojné štvrte ponúkajú ideálne bývanie pre rodiny s deťmi, a tie veru pokojné nebývajú. Málo frekventovaná ulica pred vaším domom sa tak môže ľahko zmeniť na ihrisko, na ktorom nebudú zaparkované autá v bezpečí. Ako teda ochrániť auto pred deťmi?

Parkujete na ulici pred domom?

Parkovať na ulici pred domom nemusí byť vždy dobrý nápad. Tobôž nie, keď ide o málo frekventovanú cestu, na ktorej je dostatok miesta. Práve takéto cesty totiž ponúkajú ideálne miesto na detské hry. Samozrejme, deti sa potrebujú hrať s kamarátmi a je skvelé, keď nesedia len doma pri počítači, lenže v zápale hry sa môže ľahko stať, že auto zaparkované na ulici utrpí ujmu. A to iste nikoho nepoteší. Preto by ste mali pamätať aj na ochranu svojho auta pred hrajúcimi sa deťmi.

Najlepšia ochrana auta pred deťmi

Čo teda robiť? Ako ochrániť auto pred hrajúcimi sa deťmi? Zakazovať im spoločné hry vonku a neustále ich okrikovať? To určite nie! Naháňačky, bicykel, kolobežka či vybíjaná s loptou predsa patria k detstvu. Lepšie je zaparkovať auto tam, kde mu nič nehrozí. Najlepšou ochranou auta pred deťmi je určite garáž. V garáži bude navyše auto chránené nielen pred hrajúcimi sa deťmi (či už vašimi vlastnými, alebo tými od susedov), ale aj pred nepriazňou počasia, vandalmi a zlodejmi. Pri plánovaní garáže preto myslite aj na druhé auto v rodine, prípadne na motorku či štvorkolku. V takom prípade môže byť riešením buď väčšia garáž, alebo dvojgaráž. Môžete si tiež vybrať garáž doplnenú prístreškom na auto.

Aby boli v bezpečí auto aj deti

Správna garáž by mala byť v prvom rade dostatočne veľká. Inak sa môže ľahko stať, že pre kvantum iných vecí v nej neostane priestor na zaparkovanie auta. Samozrejme, garáž je ideálnym miestom na uloženie bicyklov, sánok alebo lyží, ale aj kosačky, záhradného náradia, nástrojov, riedidiel či iných toxických látok a množstva ďalších predmetov. Preto je podstatné vybrať si garáž s vhodnými rozmermi – takú, do ktorej sa zmestí všetko, čo potrebujte.

Dôležité je tiež nenechávať garáž otvorenú. Všetko by malo byť bezpečne skryté za garážovou bránou. Iba tak totiž ochránite svoje auto pred deťmi a zároveň budú v bezpečí aj vaše deti, najmä ak sú malé. Aj v garáži by pritom malo byť auto zamknuté a kľúč by ste nemali nechávať ani priamo v aute, ani na inom ľahko dostupnom mieste. Deti sú totiž deti. Často si neuvedomia dôsledky svojho konania a hra na šoférovanie môže byť poriadne nebezpečná.