Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Čo všetko si vyžaduje montovanie garáže

Montážnik pri práci
Publikované 23.08.2023 13:02

Nedokážete si predstaviť ako sa dá montovaná garáž sprostredkovať a postaviť v priebehu niekoľkých hodín? Tento článok vašu predstavivosť postrčí a poskytne tak dôkaz, že je to možné.

„Dobrý deň, tak vám to vezieme.“ DISTRIBÚCIA

Celý proces je zahájený distribučnou cestou jednotlivých častí garáže na miesto montáže. Tu je namieste vyvrátiť mýty a obavy z nedostupného terénu a očakávania príchodu ťažkej techniky za horibilné sumy. V prípade montáže oceľových garáží stačí na prepravu materiálu úžitkové vozidlo typu valník do 3,5 tony, čím sú náklady spojené s dovozom zanedbateľné. Po príchode takéhoto vozidla vyloží montážny tím náklad v podobe stien garáže so všetkými jej elementami priamo z výrobného závodu.

„Kam si prajete garáž postaviť?“ GARÁŽOVÝ PODKLAD

Tu prichádza na rad vaša jediná iniciatíva v budovaní budúcej garáže a tá spočíva v svojpomocne pripravenom podklade. Akým spôsobom takýto podklad pod garáž zhotoviť? Variantov je niekoľko. Ak máte možnosť betónovať, pripravte si betónovú dosku alebo veniec (základové pásy) a pustite sa do práce.

V prípade, že pre vás betónovanie predstavuje problém, môžete si zaobstarať betónové obrubníky, kocky či tvárnice a tie potom následne uložiť vodorovne po obvode garáže do príslušného terénu, napríklad štrku. Posledným variantom je podklad v podobe zámkovej dlažby. Či už sa však rozhodnete pre akúkoľvek z možností, dbajte na to, aby bol podklad upravený a vodorovný, tvorí totiž základ akejkoľvek stavby.

„Pokojne si skočte na nákupy, my ju zatiaľ postavíme.“ MONTÁŽ GARÁŽE

Samotná montáž garáže sa skladá z nasledujúcich fáz:

  • Fáza č. 1: Zmontovanie jednotlivých garážových stien
  • Fáza č. 2: Zakomponovanie oceľových nosníkov
  • Fáza č. 3: Pokládka strešnej krytiny a atiky
  • Fáza č. 4: Namontovanie garážovej brány a odkvapového systému
  • Fáza č. 5: Kotvenie do príslušného podkladu

Jednotlivé garážové steny sa do seba zmontujú pomocou skrutiek, po čom prichádzajú na rad oceľové nosníky, ktoré plnia veľmi dôležitú funkciu v podobe spevňujúceho prvku celej garáže a sú garanciou celkovej stability. V ďalšej fáze sa na nosníky položí strešná krytina a vonkajšia okrasná plechová lišta – atika, ktoré ukrýva spád celej garáže. Montáž je zakončená zabudovaním garážovej brány a odkvapového systému, ktorého finálna funkcia a podoba závisí od vašich konkrétnych požiadaviek ako napríklad smer odtoku vody a pod. A napokon nesmieme zabudnúť na kotvenie garáže.

Po 4 – 6 hodinách“ To pozeráte, čo?“ HOTOVÁ GARÁŽ

Doslova a do písmena, kým sa vrátite z nákupu stojí pred vami krásna moderná hotová garáž, ktorá sa od tej murovanej líši najmä tým, že ste ušetrili množstvo času a finančných prostriedkov a je vám ihneď plne k dispozícii.

Čerešnička na torte – HOTOVÁ OMIETKA A PRÍSLUŠENSTVO

Teraz je už na mieste hotová garáž. Pre náročnejších užívateľov sa ponúkajú vylepšenia montovanej garáže dizajnovými doplnkami – farebnými alternatívami odkvapov, dverami, oknami či dokonca modernými svetlíkmi. Ak vás trápi otázka kedy prichádza na rad omietka, odpoveď je jednoduchá. Montované garáže sú dodávané s hotovou omietkou priamo z výroby.


Fotografie: GARDEON