Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Garáž na parkovanie i majstrovanie

Zavesené náradie v garáži
Publikované 07.12.2021 11:45

Garáž si každý z nás predstavuje inak. Väčšinou je to miesto, kde parkujeme svoje auto v nečase. Niektorí využívajú garáž na ochranu vonkajších rastlín pred mrazom. Iní zase ako sklad záhradného náradia. A čo znamená garáž pre domáceho majstra? Pre domácich kutilov je to pracovné kráľovstvo a relaxačná miestnosť v jednom.

Mnoho mužov má v garáži svoju domácu dielňu. V každom je totiž, bez ohľadu na jeho vek, kúsok hravého chlapca z detstva. Kedysi sme sa hrávali s Legom, teraz chodíme skladať reálne veci do svojej domácej dielne. Niekedy by sme chceli skĺbiť viacero využití garáže, čo môže byť veľká výzva. Nižšie sme pripravili niekoľko tipov, ako sa s ňou popasovať.

Praktické a účelné vybavenie garáže

Ak chcete v garáži mať dielňu, určite porozmýšľajte nad vnútorným vybavením a jeho rozmiestnením. Pri vŕtaní a majstrovaní vám asi nebude stačiť iba jedna elektrická zásuvka. Ako pri opravách auta v zimných mesiacoch, aj pri majstrovaní oceníte kúrenie a dobré osvetlenie. Chýbať nesmie pracovný stôl. Ten väčšinou zaberie veľa miesta a zmenšuje priestor na parkovanie.

Úsporným riešením tohto problému by mohol byť stôl, ktorý sa bude vyklápať zo steny. Ušetrí priestor a splní svoj účel. Vyrobíte si ho jednoducho. Stačí vám pevná pracovná doska, 2 silné držiaky a vŕtačka.

 

 

Skroťte svoje domáce a záhradné náradie

Motyky, hrable, rýle i náradie sa pravidelne rozliezajú po celej garáži. Zaberajú tak cenné miesto a vy ich musíte zas a znova pred každým parkovaním upratať. Čo takto použiť plastové trubky ako praktické držiaky? Náradie bude vždy upratané a ušetríte veľa miesta aj času. Menšie náradie umiestnite do starých plechoviek alebo ho zavesíte na stenu pomocou jednoduchých držiakov.

Využite priestor rozumne

V garáži nájdeme vždy veľa zbytočne obsadeného alebo naopak vôbec nevyužitého priestoru. Veľa miesta napríklad zaberajú bicykle. Odporúčame vám preto kúpiť „vešiak na bicykle“. Takto môžete uskladňovať aj ďalšie veci.

Na druhej strane máme veľa prázdneho priestoru napríklad pod strechou. K jeho využitiu nám pomôže malý trik – plastové boxy umiestené nad hlavou. V nich môžete skladovať všetko od náradia cez domáce potreby až po zaváraniny.

Jednoduché riešenie nedostatku priestoru

Ako vidíte, existuje veľmi veľa trikov, ako ušetriť priestor v garáži pre jedno auto. Všetky spomenuté tipy sú jednoduché a viete ich aj bez pomoci zaviesť do praxe. Na začiatku však vyžadujú čas a zručnosti. Ale ušetríte peniažky, ktoré by ste investovali do väčšieho priestoru.

Naopak najjednoduchším, ale trošku nákladnejším riešením je veľká montovaná dvojgaráž. V nej bez problémov zaparkujete svoje auto, vytvoríte domácu dielňu, a tiež uskladníte všetko, čo potrebujete.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON