Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Najlacnejšie garáže posudzujte cez trojité merítko

Autá v dvojgaráži v bielej omietke
Publikované 23.11.2021 14:45

Výberom garáže by mala predchádzať zrelá úvaha, v ktorej zohľadníte svoje očakávania, rozpočet a časovú náročnosť. Nie vždy je to však také jednoduché. Preto sme pre vás pripravili súhrn troch základných otázok, ktoré by ste si pred samotným výberom garáže určite mali zodpovedať a ujasniť.

 

Kľúčovou otázkou pri výbere garáže je rozpočet a vybavenie

Úplne základnou otázkou je cena resp. určenie rozpočtu na stavbu garáže. Je celkom prirodzené, že sa budete pýtať či vám postačia aj najlacnejšie garáže z ponuky, alebo či radšej zainvestovať viac. Aj najlacnejšia garáž však môže byť pre vás tá najlepšia, je však potrebné rozmýšľať v širších súvislostiach. Preto si dobre rozmyslite, aký chcete typ garážovej brány (manuálnu, sekcionálnu s pohonom), aké sú vaše rozmerové požiadavky a či chcete garáž využívať len na parkovanie vozidla alebo napríklad aj na uskladňovanie vecí.

Pri rozmeroch garáže treba myslieť aj na budúcnosť

Nemenej dôležité je zohľadniť veľkosť aktuálneho vozidla a prípadne sa zamyslieť, či ho neplánujete nahradiť väčším. Stačí napríklad nový člen domácnosti a s tým súvisiaca potreba väčšieho rodinného auta a garáž zrazu začne byť tesná. Z tohto pohľadu je dobré do budúcnosti počítať s určitou rezervou.

Nikomu sa na garáž nechce čakať „celú večnosť“

Ďalšou dôležitou otázkou je čas a zložitosť výstavby. V tomto ohľade sú skvelou alternatívou práve montované garáže. Jednou z hlavných výhod je rýchlosť akou sa dajú postaviť. Všetko od návrhu až po dokončenie prebehne rýchlo a úplne bez starostí. Nemusíte sa dokonca zaťažovať ani stavebným povolením.

Pamätajte, že dobre vybraná garáž vám bude slúžiť veľmi dlho a preto sa určite neoplatí šetriť na materiáloch. S kvalitnou montovanou garážou nebudete poznať problémy ako zatekanie do garáže, odlupovanie povrchovej úpravy či stabilita. Montované garáže, hoci patria medzi najlacnejšie garáže na trhu od bežných murovaných na prvý pohľad ani neodlíšite.

Tento typ garáží právom patrí medzi najlepšie riešenie s ohľadom na pomer ceny, úžitkovej hodnoty a kvality.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON