Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Pozrite sa, ako zabezpečíte svoj záhradný domček pred zlodejmi

Vlámanie cez dvere
Publikované 09.05.2016 09:37

Čo všetko máte v záhradnom domčeku? Bicykel? Letné sedenie? Kvalitné záhradné náradie? Veci, o ktoré by ste zrejme prísť nechceli. Máte ich však dostatočne zabezpečené? Fantázia dnešných zlodejov nepozná hraníc a kto chce, cestu si, žiaľ, nájde. Pozrime sa preto spoločne na efektívne spôsoby, ako zabezpečiť záhradný domček pred krádežou.

Zabezpečte dvere

Ktosi je za dverami. Tak nech tam aj ostane. Stále platí, že aj zlodeji preferujú vstup dverami. Nepúta pozornosť a ak sa dá zámok ľahko odomknúť, krádež sa odohrá i za bieleho dňa. Začnite preto práve od dverí. Na výber máte z dvoch možností: kúpiť si bezpečnostné dvere alebo dodatočne zabezpečiť staré dvere. V prípade kúpy bezpečnostných dverí vyberajte v triede 3 až 4. Nájdete tu celokovové obrnené dvere, ktoré sa budú zlodejovi vylamovať veľmi ťažko.

domček na mieru

Najjednoduchším spôsobom, ako zabezpečiť už osadené staré dvere, je namontovať z vnútornej strany závoru.

Nezabudnite na okná

Pohľad cez okno láka i susedov, nieto ešte zlodejov. Ak nechcete sedieť akurát za mrežami alebo sa oberať o prirodzené svetlo, riešením je zaobstarať si okná z tvrdeného či vrstveného skla. Možnosťou je tiež vyzbrojiť okná šikovnými uzamykateľnými kľučkami a záchytnými ramienkami, ktoré nedovolia okno otvoriť.

záhradný domček na mieru

Moderná elektronika v objekte

Ak vám nestačí praktické zabezpečenie záhradného domčeka, poistite sa elektronickým zabezpečením. Akonáhle sa lupič pokúsi vlámať do chatky, budete upozornení, nech sa nachádzate kdekoľvek. Ako to funguje? Senzor rozpozná pohyb, hluk či neobvyklý zápach, alarm spustí poplach a následne odošle správu priamo vám prostredníctvom pevnej linky alebo GSM brány.

Nenechávajte veci na náhodu a nehovorte si, že vám sa to stať nemôže. Nechceme vás strašiť, ale je lepšie byť pripravený a nepríjemnostiam predchádzať.

záhradný domček na kľúč