Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Prístrešok, alebo garáž? Neviete sa rozhodnúť? Riešením môže byť prístrešok s garážovou bránou

Prístrešok s garážovou bránou - interiér
Publikované 24.10.2023 10:00

Na otázku, či je lepšie postaviť pre auto prístrešok alebo garáž, neexistuje univerzálne platná odpoveď. Túto dilemu pritom riešia mnohí záujemcovia o bezpečné a komfortné parkovanie. Ideálna stavba by totiž mala byť zároveň vhodná do daného priestoru, prípadne sú pri nej požiadavky aj na ďalšie funkcie. Navyše sa oplatí zvážiť tiež pomer medzi vynaloženými financiami a dosiahnutým úžitkom. Ak patríte k tým, ktorým na 100 % nevyhovuje ani jedno zo štandardných riešení, máme pre vás šikovný kompromis medzi garážou a prístreškom — prístrešok s garážovou bránou.

Ušetrite peniaze aj miesto!

Ako garáž, tak aj prístrešok, má svoje prednosti i negatíva. Preto môže byť rozhodovanie niekedy náročné. Ak však nemáte na pozemku miesto nazvyš a chcete efektívne využiť nielen priestor, ktorý máte k dispozícii, ale aj svoje financie, potom máme pre vás perfektné riešenie — ak postavíte prístrešok pre auto pred domom, prípadne vedľa domu tak, aby bol presne na hranici pozemku, a vybavíte ho garážovou bránou, môžete ušetriť oboje, miesto i peniaze.

Bočná stenová výplň môže totižto nahradiť oplotenie a garážová brána v prednej časti prístrešku zas môže zároveň slúžiť aj ako vstupná brána na pozemok. Ide teda o šikovné riešenie nielen 2 v 1, ale dokonca 2 × 2 v 1. Ušetríte totiž peniaze hneď dvakrát — za plot aj za bránu. Navyše usporíte nielen financie, ale aj priestor, čo môže byť niekedy ešte dôležitejšie.

Ďalšie výhody prístrešku s garážovou bránou

Najmä na malom pozemku má prístrešok pre auto aj ďalšie výhody. V prvom rade ide o vzdušnú konštrukciu, vďaka čomu nebude priestor pred domom alebo vedľa domu pôsobiť príliš stiesnene či zapratane. V prístrešku s garážovou bránou a bočnou stenovou výplňou bude pritom auto dostatočne zabezpečené pred vandalmi či nevítanými návštevníkmi, rovnako ako v garáži. Neposkytne síce úplnú ochranu pred každou nepriazňou počasia, no strecha prístrešku bude určite chrániť auto pred snehom, slnečnou páľavou aj pred nemilými „pozdravmi“ od operencov. Navyše v kombinácii so stenovou výplňou aj pred väčšinou toho, čo by mohol zboku nafúkať vietor.

Zároveň ide o cenovo výhodné riešenie, ktoré môže byť ideálne najmä vtedy, ak nepotrebujete uzavretú stavbu z nejakého iného dôvodu — ak nechcete využívať garáž napríklad ako dielňu, alebo ako priestor na zimné uskladnenie kosačky a ďalšieho vybavenia, ktoré by malo byť chránené pred mrazom.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON