Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

4 nápady na kreatívne využitie garáže

Moderná garáž pre dve autá
Publikované 28.12.2015 10:49

Garáž nemusí byť len izbou pre vaše auto. Niektorí z nej urobia kôlňu na náradie, iní zase dielňu, kde si opravujú pokazené veci alebo rozbitý nábytok. Ďalší si z garáže urobia hosťovskú izbu. Nájdu sa aj rodiny, ktoré postupne odkladajú do garáže domáce výtvory a artefakty, až sa z nej napokon stane rodinné múzeum. Dnes vám ukážeme 4 ďalšie spôsoby, ako sa dajú kreatívne využiť montované garáže.

 

Domáca kancelária na nezaplatenie

Radi pracujete z domu, kde vás nik neruší? Oddeľte svoje súkromie od pracovného života. Urobte si z garáže efektívnu kanceláriu. Samozrejme, nezabudnite na okná. Predsa len nestrávite celý deň zavretý pri umelom svetle. Potrebujete ešte dorobiť podlahy a vymaľovať.

Čo si do kancelárie dáte závisí na vás, a tiež na vašej pracovnej oblasti. Pokiaľ pracujete v kreatívnom či zábavnom odvetví, odporúčame okázalejšie doplnky. Zapôsobíte na návštevníkov. Ak však robíte v serióznejšom odbore, stavte na decentné a moderné vybavenie. Garáž sa môže stať miestom aj pre vaše podnikanie. Vytvorte si svoju kanceláriu priamo na záhrade.

lacná kancelária

domáca kancelária

Svätyňa pre športovcov

Koľko míňate na návštevu posilňovne? Rozmýšľali ste už nad tým, že by ste si ju vytvorili priamo u seba doma? Vďaka umiestneniu do garáže miestnosť oveľa jednoduchšie vyvetráte a hluk nebude obťažovať ostatných členov rodiny. Ba čo viac, môžete sa dostať do formy aj so svojimi kamarátmi. Náčinie môže byť trochu nákladné, ale základné vybavenie vás vôbec nevyjde draho. Činky, fit lopta, hrazda alebo také boxerské vrece sa dajú zohnať celkom jednoducho. Zariaďte si ju podľa vašich predstáv.

Ak sa venujete konkrétnemu športu, môžete si do garáže umiestniť napríklad stolný tenis. Prípadne si ju prestavajte na squashový kurt. Máte veľa možností. Pre tých, ktorí sú skôr na harmóniu tela a duše, sa garáž môže stať miestnosťou na meditácia a jogu.

domáce fitko

 

Najzábavnejšia garáž na svete

Máte menší domček a zišla by sa vám miestnosť, kde sa uvoľníte a zabavíte? Urobte si z garáže špeciálnu spoločenskú miestnosť. Poslúži vám na večery s priateľmi, ak nechcete zobudiť malé deti. Na druhej strane, ak máte doma tínedžerov, určite budete radšej, ak budú s priateľmi vo vašej garáži. Môžu tam robiť hluk a vy budete mať stále všetko pod kontrolou.

Montovanú garáž jednoducho premeníte na herňu s biliardom, domáce kino alebo spoločenskú izbu s barom. Veľmi obľúbený je aj tzv. mužský brloh. Je to miestnosť iba pre pána domu, ktorý by si raz za čas rád sadol a zahral poker s priateľmi.

oddychová miestnosť

oddych v garáži

 

Ideálne miesto pre umelcov

Umelci sa často potrebujú odrezať od sveta. Urobte si z garáže ateliér. Či už sa venujete maľbe, výrobe z dreva či tvorbe šperkov, určite sa vám ateliér zíde. Nemusíte po sebe stále upratovať. V dome by sa neporiadok ľahko rozniesol. Garáž je teda ideálnym riešením. Pokiaľ sa venujte inej umeleckej činnosti, akou je spev alebo hranie na hudobný nástroj, okrem financií vám nič nebráni, aby ste montovanú garáž premenili na nahrávacie štúdio.

domáci ateliér