Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

6 tipov na zariadenie garáže pre muža

Nábytok v garáži
Publikované 26.01.2023 12:09

Každý chlap potrebuje občas chvíľu pre seba. Zopár hodín, kedy sa môže venovať svojim chlapským záľubám, nejaký čas, ktorý strávi s kamarátmi. Chvíľu, keď sa zabaví, „vyvetrá si hlavu“ a načerpá nové sily, aby sa potom mohol s plným nasadením pustiť do každodenných povinností. No nielen čas, ale aj miesto je dôležité. Ideálnym miestom, kde sa dá vytvoriť správna chlapská miestnosť na relax, je garáž.

Garáž ako miestnosť pre muža

Nejaký čas strávený bez ženy a detí prospeje aj mužovi, ktorý je vyložene rodinný typ. Dámy, nebráňte im v tom, aby sa na pár hodín stratili v garáži, kde budú s kamarátmi riešiť vážne chlapské záležitosti a venovať sa náročným olympijským športom. Po takejto psychohygiene v garáži sa chlap vráti k manželke a deťom oddýchnutý, a s novými silami sa tak môže vrhnúť do detských hier, do plánovania spoločného víkendu, alebo si vás ochotne a sústredene vypočuť.

Ideálne miesto je mimo domu

Správna trucovňa pre chlapa by mala byť tam, kde nebude nikým rušený, a kde zároveň on nebude nikoho rušiť. Kde si môže v pokoji pozrieť nedeľný šport (bez poznámok a návrhov, čo užitočnejšie by sa dalo robiť), kde môže robiť hluk (či už vŕtaním, alebo povzbudzovaním) akurát vtedy, keď je to podľa neho potrebné (aj keď práve deti spia, alebo manželka telefonuje s kamarátkou). Izba priamo v dome teda nie je dobrý nápad. Ani pivnica nemusí byť optimálna, pokiaľ nie je kvalitne odhlučnená. Ideálnym miestom, ktoré spĺňa všetky podmienky, je garáž mimo domu.

Garáž je navyše pre mužaprirodzeným teritóriom. Samozrejme, musí byť dostatočne veľká, aby v nej bol priestor nielen na auto, ale aj na dôležité vybavenie a potrebný počet kamarátov. Najlepšie bude pritom vyhovovať zateplená garáž, v ktorej je príjemne v každom ročnom čase – v zime aj v lete, na poludnie, podvečer, aj v noci. Ďalšou podmienkou je, aby sa v čase, keď sa garáž používa ako miestnosť pre pánov, bola zároveň miestom, kde majú ženy zákaz vstupu. A to v záujme oboch strán. Skvelé možnosti ponúka v tomto smere aj záhradný domček. Ak je dostatočne priestranný, dá sa v ňom zariadiť priam dokonalá chlapská trucovňa.

6 tipov, ako zariadiť miestnosť pre muža

Ako by mala byť zariadená miestnosť na správnu chlapskú psychohygienu? Predsa tak, aby si tu mohol chlap poriadne „vyčistiť hlavu“. Samozrejme, tú si každý čistí inak. Pre niekoho je najväčším relaxom hudba, pre iného šport, pre ďalšieho chlapská spoločnosť . Niekto je vášnivý kutil alebo blázon do starých áut… Každému mužovi teda ulahodí niečo iné. Neviete ako na to? Tu je zopár inšpirácií:

1 Domáca dielňa

Alebo takzvaný verštat či verkštát je chlapskou klasikou. Okrem pevného pracovného stola, teda ponku, v nej treba myslieť aj na dostatok odkladacích priestorov na potrebné náradie a materiál. Na náradie sú ideálne rôzne nástenné systémy, kde môže byť zvesené prehľadne a pekne poruke. Na spojovací materiál a ďalšie drobnosti zas skvele poslúžia skrine so zásuvkami, v ktorých sa dá všetko systematicky usporiadať aj pomocou šikovných deličov.

2 Pre hudobných fajnšmekrov a muzikantov

Je prvoradá kvalitná technika a pohodlie, aby si počúvanie hudby naozaj užili. Takáto mužská miestnosť by teda okrem aparatúry na prehrávanie rôznych nosičov a sady dobrých reproduktorov mala obsahovať aj pohodlný gauč a kreslá. Dôležité je tiež obloženie stien, ktoré zlepší zvuk v miestnosti. Netreba zabudnúť ani na vhodné úložné priestory, a to nielen na uskladnenie všetkých CD, DVD, LP a pod. Nemala by chýbať ani skrinka na alkohol a príručný stolík. Aktívni muzikanti, ktorí túžia skôr po hudobnej skúšobni pre kapelu, budú potrebovaťaj miesto na hudobné nástroje – na ich odloženie i rozloženie.

3 Športovci telom i duchom

Ocenia nielen dobrý obraz a signál, aby mohli sledovať športové prenosy, ale aj príležitosť na vlastné športové výkony – či už pingpongový stôl, terč na šípky, posilňovaciu vežu a zopár činiek, alebo basketbalový kôš pred garážou. Samozrejme, na pingpongový turnaj nestačí jeden chlap. Jedine, že by to bol MacGyver ;). Aj cvičí sa lepšie, keď sú na to aspoň dvaja. A po športovom výkone sa patrí kamarátov pohostiť – preto netreba zabudnúť na chladničku (aspoň na nápoje), ešte lepšie je mať k dispozícii rovno výčap na pivo. Pretože napríklad taký turnaj v šípkach môže mať naozaj hojnú účasť.

4 Pre spoločenské typy

Sú na prvom mieste komfort a pôžitky rôzneho druhu. Okrem pohodlného gauča a kresiel preto nesmie v ich pánskej miestnosti chýbať ani barová skrinka, plná chladnička a prípadne aj reprezentatívna vínna stena. No a určite príde vhod i vybavenie na typicky mužské aktivity, napríklad biliardový stôl. Práve ten je určite snom nejedného chlapa.

5 Pre milovníkov áut alebo motoriek

Je garáž bezpochyby tým najkrajším miestom na svete. Okrem miesta pre ich štvor- alebo dvojkolesových miláčikov tu musí byť dostatok priestoru aj na náradie, ktoré sa hodí na prípadné opravy či vylepšovanie, a tiež na posedenie pre kamarátov. Nielen prácou je totiž človek živý.

6 Z každého rožku trošku

Máloktorý chlap je taký vyhranený typ, aby nemal viacero záujmov. V miestnosti pre pánov je však dovolené všetko – pokojne sa tu môže stretnúť napríklad hudobná technika s hobby náradím a bicyklom. V tomto prípade totiž nejde o dizajn. Ide o pohodu. Imidž je nanič, treba počúvať mužský inštinkt, zamerať sa na praktickosť. Ten správny štýl prichádza do chlapskej miestnosti prirodzene, spolu s jej funkciou.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON