Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako postaviť montovaný záhradný domček

Záhradný domček s prístreškom po montáži na záhrade
Publikované 19.10.2021 11:11

Chcete ušetriť na kúpe záhradného domčeka? Vyjde vás podstatne lacnejšie, ak si samotnú stavbu dokážete zrealizovať sami. A je to celkom jednoduché! Ukážeme vám, ako na to. Kúpite si skladačku podľa vašich predstáv a sami si ju na záhrade zmontujete podľa návodu. Ste zvedavý, či si s tým poradíte? Čítajte ďalej.

Príprava na montovaný domček

Čo všetko je potrebné urobiť pred stavbou záhradného domčeka? Je tu len zopár krokov, ktoré vás delia od vášho vysnívaného miestečka na náradie či relax. Najprv v našom inteligentnom konfigurátore zadáte rozmery, farbu omietky a strechy. Rozhodnete sa, či v domčeku potrebujete doplnky ako dvere, okno či odkvapový systém a objednáte si vašu veľkú stavebnicu. Komponenty vám na palete doručíme domov.

V tomto momente už musíte mať základovú dosku na mieste, kam chcete záhradný domček umiestniť. Podklad musí byť stabilný a čo najvodorovnejší! Najlepší podklad pod domček je betón alebo zámková dlažba. Na základe toho, či potrebujete v domčeku skladovať napr. náradie, alebo ho využívať ako miestnosť na relax si vyberiete typ podkladu a následne aj druh podlahy. Hneď, ako vám domov príde zabalená skladačka, môžete začať.

Poskladajte si stavebnicu

Predstavte si, že skladáte nábytok, možno trochu priveľkú skriňu. Oceľový domček sa stavia podobne. Spolu so záhradným domčekom k vám domov dorazí aj návod, takže montáž zvládnete bez problémov aj sami. Najlepším spoločníkom pri skladaní je určite akumulátorový skrutkovač, no postačí aj gola sada náradia. Nezabudnite tiež na rebrík a pomocnú silu v podobe kamaráta! Dbajte na svoju bezpečnosť.

Hlavnú konštrukciu zmontujete z hotových dielcov na ktorých je už vopred nanesená švajčiarska omietka KABE. Diely ukotvíte ich pevne k podkladu. Vytvoríte tak pevné múry domčeka. Pri montáži strešnej krytiny najskôr navŕtate oceľové pozinkované nosníky, ktoré zabezpečia stabilitu strechy. Násladne pripevníte krytinu a atiku. Je dôležité zavŕtať krytinu priamo do strešných oceľových nosníkov. S akumulátorovým alebo elektronickým skrutkovačom to hravo zvládnete. Tak a teraz pred vami stojí hotový domček!

Užívate si novú záhradu

Záhradný domček môže zmeniť celý vzhľad vášho pozemku. Nielen preto, že do výhľadu pribudla krásna moderná stavba, ale aj preto, že kopa vášho náradia či hračky vašich detí sú pekne uložené vnútri a nie rozlezené po celej záhrade. Nech už využijete oceľový záhradný domček na čokoľvek, vedzte, že jeho stavbu zvládne aj kutil začiatočník. A ak na to nemáte čas, vždy si môžete zavolať profesionálov.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON