Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako vďaka prístrešku pre elektromobil ušetriť 

Nabíjanie elektrovozidla
Publikované 07.04.2020 10:02

Záujem o elektromobily stúpa. Spolu s nimi je na vzostupe aj vývoj elektrobatérií, nabíjacích staníc a ďalších doplnkov na skvalitnenie a zjednodušenie užívania elektromobilov. Ak ste si včera hovorili o nevýhodách výdrže batérie, alebo iných veciach, ktoré ovplyvňujú vaše rozhodnutie v prospech elektromobilu, dnes na ne zabudnite. Svet elektromobility napreduje tak rýchlo, že sa ani nenazdáme a onedlho budeme eletromobil pokladať za dokonalú voľbu nášho presúvania. 

Svojou zvyšujúcou sa inteligenciou nás vedia prekvapiť nielen autá ale aj nabíjacie stanice. Tie vedia byť napríklad pripojené cez wifi alebo bluetooth, komunikovať s nami cez ChatBOTa, alebo tiež vedia rozoznať poveternostné zmeny. Často toho vedia viac, ako my sami. Keďže sa môžeme spoľahnúť na moderné technológie, nám samotným stačí vedieť, čo by taká nabíjacia stanica mala zo zákona obsahovať. Ak by sme predsa len zvažovali elektromobil, aj keď len v ďalekej budúcnosti, je lepšie byť na to pripravený už teraz. Pretože pripraveným, šťastie praje a tiež: pripravení vedia ušetriť kopu peňazí. 

Nočný pohľad na cestu

Pod nabíjacou stanicou sa rozumie technologické zariadenie, ktorého súčasťou je spevnená odstavná plocha, slúžiaca na dočasné odstavenie elektromobilu počas dobíjania. Podmienkou pre povolenie nabíjacej stanice je zriadenie odstavnej plochy pre 1 až 4 elektromobily, s bezpečným príjazdom a prístupom a zriadením elektrickej prípojky. Vymedzenie odstavnej plochy pre nabíjanie elektromobilov nesmie obmedziť verejne prístupné parkovacie alebo garážové miesta a, samozrejme, miesta pre parkovanie vozidiel imobilných spoluobčanov alebo občanov s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie.

Nabíjacia stanica Tesla

Prístrešok ako bonus

Veľkou výhodou je, že súčasťou nabíjacej stanice môže byť aj prístrešok. Ten má slúžiť na ochranu technologického zariadenia nabíjacej stanice a jeho obsluhy pred nepriaznivými poveternostnými vplyvmi. Je to logické. Pretože, nech je nabíjacia stanica akokoľvek inteligentná, pred silným dažďom počas nabíjania nás samotná neochráni. Na to potrebuje prístrešok.

Tesla v prístrešku SIEBAU v antracitovej farbe

Montované prístrešky sú preto jednoznačnou voľbou a ideálnym riešením pre státie na veľkých nekrytých parkoviskách ale tiež na užšej ulici pred domom. Vďaka rýchlej a jednoduchej montáži montované prístrešky neobmedzujú priestor pre iné autá zaparkované v susedstve, zároveň predlžujú životnosť áut zaparkovaných pod nimi a svojich majiteľov nezaťažujú nijakou údržbou. A tiež nám vedia ušetriť prostriedky. Ako?

Prístrešok ako zdroj vašej energie

Montovaný prístrešok môže byť perfektným miestom pre umiestnenie solárnych panelov. Vy by ste tak svoje auto mohli nabíjať zo slnečnej energie, čiže ZADARMO. Len si to predstavte, že jazdíte zadarmo. Prístrešok okrem klasickej ochrany automobilu pred poveternostnými podmienkami dokáže vyrábať elektrickú energiu a jeho majiteľ tak môže byť reálne sebestačný. Na špeciálny montovaný prístrešok so solárnymi panelmi môžete pripojiť aj domácu sieť a ušetríte ešte aj v domácnosti.

Solárny systém

A to nie je sen, to je možná realita. Vidíte, držať krok s technológiami sa oplatí. Oplatí sa pred realizáciou prístrešku alebo aj dvojprístrešku predpokladať, že ak by ste predsa len raz chceli presadnúť z dieselu do elektriky, už by vám doň profesionáli domontovali len nabíjaciu stanicu. Pokiaľ by ste si vybrali ten správny prístrešok od správnej spoločnosti, ako sme my ☺, ktorá vie potreby a možnosti elektromobility zohľadniť okamžite vo svojich produktoch. Ušetríte tak veľa prostriedkov, ktoré môžete investovať zase inde. V ponuke máme niekoľko typov prístreškov, určite si v nej vyberie aj milovník zelenej energie.

Tesla zaparkovaná v prístrešku SIEBAU v antracitovej farbe

Pre spokojnosť našich zákazníkov držíme krok s modernými technológiami. Či pod našimi prístreškami budete parkovať elektromobily, alebo elektrobicykle, alebo elektrokolobežky, nás bude tešiť ten komfort, ktorý sme pre vás a vašich miláčikov vytvorili.

Zdroj (source):
https://www.pexels.com/
https://siebau.com/