Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Aký typ garáže sa najlepšie hodí k vášmu domu?

Kvalitná montovaná garáž s pultovou strechou
Publikované 11.04.2016 10:15

Radi by sme vám čo najviac uľahčili výber tej správnej garáže, či už po funkčnej, ale aj po dizajnovej stránke. Pred tým, než si vyberiete samotný projekt garáže, zamyslite sa najskôr nad jej funkciou. Dôležité je, aby ste vopred vedeli, na čo budete garáž využívať. Či v nej bude parkovať jedno auto, alebo časom dve. Máte dostatok odkladacieho priestoru v dome, alebo budú v garáži uložené aj sánky, kosačka a iné sezónne veci? Možno chcete spojiť príjemné s užitočným a vyberiete si garáž s prístreškom na letné grilovačky.

Murovaná klasika alebo rýchla montáž

Pri výbere medzi montovanou a murovanou garážou sú najdôležitejšie dva faktory, a to je konečná cena a čas, za ktorý máte garáž hotovú. Murovanú garáž si ľudia volia pre istotu, ktorú predstavuje. V hlave vám začnú víriť myšlienky: „Hrubé múry predsa musia vydržať. Stavajme pomaly, potom to bude kvalitné. Veď murovanú garáž majú aj moji rodičia, a mali ju i moji starí rodičia i prastarí rodičia. A čo keď to bude drahšie, veď to sa oplatí.“ Naozaj?

garáž na mieru

Montovaná garáž sa teší čoraz väčšej obľube. A prečo? Na úvod – ušetríte značné finančné náklady. Ak by ste čakali neesteticky vyzerajúcu skladačku, ste na omyle. Montované garáže sú vyrobené z oceľových profilov, ktoré sú impregnované špeciálnou omietkou. Vďaka tomu montovanú garáž vizuálne takmer nerozoznáte od murovanej.  Tým, že sa dodáva vrátane povrchovej úpravy, predídete tak ďalšiemu stavebnému neporiadku. Vybrať si môžete zo štandardných aj atypických rozmerov.

Na kompletnú montáž garáže potrebujeme len niekoľko hodín, pričom využívať ju môžete ihneď po dostavaní. Vďaka nehrdzavejúcej oceli je rovnako, ak nie viac, odolná voči vonkajším vplyvom počasia. A výber celkového dizajnu je na vás. Chcete doplnky ako okno, dvere či odkvapový systém? Vyskladáte si celý projekt garáže v našom konfigurátore. Už len vybrať farebné prevedenie.

garáž na mieru

Vyberte si svoju farbu

Ste moderný človek, ktorý má rád svieži a pritom decentný dizajn? V tom prípade vám odporúčame bielu, sivú či krémovú farbu omietky. Alebo chcete, aby garáž pôsobila teplým rodinným dojmom? Vyberte si z farieb, akou je žltá alebo tehlová. Pokiaľ ste kreatívna duša, ktorá sa chce vždy odlíšiť od okolia, môžete si vybrať akúkoľvek farbu, ktorá vám napadne. No nezabudnite, že by sa vám mala páčiť aj po sezóne. Myslite dlhodobo.

garáže so sedlovou strechou

Čerešničkou na torte je strecha garáže

A na záver strecha – sedlová alebo pultová? Pozrime sa na to prakticky. Sedlová strecha má výhodu z hľadiska výdrže. Ak napadne väčšie množstvo snehu, jednoducho sa zo strechy zošmykne. Hoci je i pultová strecha nesmierne odolná, pre jej dlhšiu trvanlivosť by ste mali zminimalizovať záťaž svojpomocne. Avšak z dizajnovej stránky by ste sa mali skôr rozhodovať na základe vzhľadu vášho i okolitých domov. Sedlová strecha sa hodí najmä k tradičným rodinným domčekom v menších mestách. Na druhej strane garáž s rovnou strechou pôsobí elegantnejšie, a preto ladí s dnešnou modernou architektúrou. Ale výber je na vás. Tak, čo to bude?

ako postaviť garáž