Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Garáž môže zvýšiť hodnotu vášho domu až o 10%

Moderná garáž pre jedno auto
Publikované 17.02.2017 09:19

Ľudia kupujúci nehnuteľnosť považujú garáž za dôležitý parameter pri ich rozhodovaní… Podľa najväčšieho britského realitného portálu Emoov patrí medzi trojicu parametrov, ktoré najviac zvyšujú hodnotu nehnuteľnosti: izba navyše, záhradka s terasou a garáž.

Garážové státie označilo za dôležitý parameter pri výbere nehnuteľnosti viac ako 16 % ľudí. Na piatom mieste sa ocitlo parkovacie státie, ktoré označilo za veľmi dôležité až 11 % opýtaných.

Garáž zvýši hodnotu domu

Viacerí majitelia, ktorí chcú svoj rodinný dom predať, sa pred predajom púšťajú do zlepšovacích projektov v snahe zvýšiť hodnotu predávanej nehnuteľnosti. Samozrejme, dôležitý je aj prvý dojem, preto by sa poriadok vo vnútri aj vonku nemal podceniť. Avšak garáž predstavuje konkurenčnú výhodu, ktorá má omnoho vyššiu hodnotu ako čerstvo natreté steny.

Navyše, výstavba garáže je investícia a nie výdavok!

Podľa údajov uverejnených na Home Improvement Loans, garáž zvýši hodnotu nehnuteľnosti o 5 %, ak sa používa ako klasická garáž a o 10 %, ak sa využíva ako ďalšia „obytná“ plocha premenená napríklad na posilňovňu, kanceláriu či sklad pre záhradné potreby.

Nielenže investícia do garáže zvýši hodnotu vášho domu, ale stane sa jeho praktickou súčasťou s variabilným využitím. Celoročne kryté státie pre auto je hlavnou výhodou, ktorú garáž poskytuje. Poskytuje tiež dodatočné skladové priestory na uskladnenie náradia, športových alebo záhradných potrieb, a navyše predstavuje ideálny priestor, ktorý je možné využiť ako domácu dielňu.

Cena garáže, ktorá zahŕňa materiál aj prácu sa vám teda vráti niekoľkokrát. Garážou totiž získate komfort, ktorý vám každodenne poskytuje, ochranu pre svoje auto alebo motorku a v prípade, že v budúcnosti plánujete nehnuteľnosť predať, zvýši jej hodnotu.

V podmienkach slovenského realitného trhu a najmä v najväčších slovenských mestách sa cena garáže a parkovacieho státia každoročne zvyšuje. V Bratislave sa cena samostatnej murovanej garáže pohybuje v závislosti na lokalite a rozlohe od 5 000 EUR do 30 000 EUR.

S montovanou garážou, ktorú môžete mať už od 1 690 EUR (základná cena garáže) ušetríte za výstavbu a získate rovnaké výhody, vrátane zhodnotenia nehnuteľnosti.