Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Lacné montované garáže

Garáž pre jedno auto pri rodinnom dome
Publikované 03.02.2021 10:14

Rozhodli ste sa pre obstaranie garáže, no stále váhate pre ktorú z možností sa rozhodnúť? Ak hľadáte to najrýchlejšie a najpraktickejšie riešenie, skúste vziať do úvahy montovanú garáž.

Výhody montovaných garáží

Mimo všeobecných výhod, ako je ochrana pred zlodejmi a nepriazňou počasia, možnosť zabezpečenia vozidla, náradia či techniky, majú mobilné garáže naviac ešte tieto pozitívne vlastnosti:

  • Nižšie obstarávacie náklady oproti murovanej variante
  • Mobilita – aj po niekoľkých rokoch je možné garáž presunúť na iné miesto
  • Rýchla výstavba v priebehu niekoľkých hodín (garáž pre jedno auto postavíme už za 4 hodiny)
  • Možnosť okamžitého používania (žiadne mokré procesy)
  • Väčší úžitkový priestor (stena montovanej garáže má hrúbku 50 mm)
  • Odolnosť voči korózii vďaka dvojitému žiarovému pozinkovaniu
  • Výber zo širokej škály typov, veľkostí a doplnkov
  • Vo väčšine prípadoch nevyžadujú stavebné povolenie

Montovaná garáž s hnedou garážovou bránou

Druhy mobilných garáží

Betónové garáže

Prefabrikované garáže sú vyrobené zo samonosného železobetónového skeletu s výstužou. Sú vhodné predovšetkým tam, kde je voľný príchod, pretože sa k ich výstavbe využíva ťažká technika. V porovnaní s murovanými garážami so sebou prinášajú veľkú úsporu nákladov.

Betonová garáž

Plechové garáže s hotovou omietkou

Sú montované z pozinkovaných častí, čo im dodáva absolútnu bezúdržbovosť a odolnosť voči korózii. Oproti betónovým garážam sa vyznačujú predovšetkým tým, že pri montáži nevyžadujú ťažkú ​​techniku, čím klesá ich obstarávacia cena a sú vhodné aj do neprístupného terénu.

Ich obstarávacia cena je až o 60% nižšia ako pri murovaných garážach. Vďaka špeciálnej omietke sú zároveň na nerozoznanie od tých murovaných. Doplnkový sortiment tvoria okrem iného okná, bočné dvere, odkvapy, poličky a drážky, stropné háky, elektropohony garážových brán, bočný presah strechy, pričom brány aj strechy možno vyberať taktiež z niekoľkých možných variantov.

Plechové garáže s omietkou

Drevené garáže

Drevené garáže sú jednoduché drevostavby zabezpečujúce ochranu vozidla pred nepriaznivými poveternostnými podmienkami. V základe sú tvorené z masívnej či zrubovej konštrukcie.

Pozor však nato, že vyžadujú údržbu. V súčasnosti pomerne strácajú na popularite no majitelia drevostavieb ich očividne radi využívajú a preferujú.

Drevená garáž

Pokiaľ sa rozhodnete pre ktorúkoľvek variantu, lacné montované garáže splnia vaše očakávania a ihneď po montáži môžete garáž plnohodnotne využívať nehovoriac o výške ušetrených finančných prostriedkov oproti realizácii murovanej garáže.

 

Zdroj (source):
fotobanka GARDEON
https://hobbytec.sk
https://www.prodom.sk/
https://www.hotove-betonovegaraze.cz/