Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Montovaný záhradný domček ako letná kuchyňa alebo domov pre rastliny

Detail na vnútro záhradného domčeka od firmy GARDEON.
Publikované 04.09.2023 13:05

Montované záhradné domčeky sú v záhrade skvelým pomocníkom. Ich vyhotovenie poskytuje široké spektrum možností využitia. Moderné domčeky už nemusia slúžiť iba ako sklady záhradného náradia. Svoje kráľovstvo si z nich môžu spraviť i nežnejšie polovičky. Už rozmýšľate, ako?

Spravte si v domčeku letnú kuchyňu

Máte terasu? Ak si na nej s rodinou a priateľmi radi grilujete, pripravujete letné večerné posedenia alebo rodinné obedy, toto riešenie zaisto oceníte. Podávané jedlo môžete pripravovať priamo v záhradnom domčeku, a nemusíte tak neustále behať do kuchyne v dome. Predtým, než sa rozhodnete premeniť montovaný domček na ženské teritórium, zvážte niekoľko faktorov.

Dispozícia domčeka – ak ste sa rozhodli vytvoriť letnú kuchyňu v domčeku, ktorý nebol kupovaný za týmto účelom, zvážte, či má vhodné dispozičné riešenie. Poličky, šuflíky, dočasná kuchynská linka. Dvere umiestnené tak, aby vám pri vynášaní mís a tanierov nič nezavadzalo.

Elektrické rozvody – dôležitý je tiež prívod vody a elektriny. s čím úzko súvisí lokácia domčeka. Umiestnením montovanej letnej kuchyne do blízkosti terasy si uľahčíte technickú i praktickú stránku. Jednoducho a rýchlo sa stanete prvou dámou vašej záhrady.

Zazimujte v domčeku rastliny

Patríte medzi vášnivé pestovateľky kvetín, rastlín či byliniek? Teda s určitosťou viete, že mnohé z druhov by vonku v mraze neprežili. Ak nemáte skleník a do domu sa vám už rastliny nezmestia alebo ich doň jednoducho nie je možné umiestniť, využite montovaný záhradný domček. Môžete z neho vytvoriť skvelý praktický prístrešok pre rastliny. Fantázii sa medze nekladú a z domčeka tak viete vyčarovať skutočne príjemný úkryt. Vo väčšom variante môžete mať umiestnenú i malú lavičku a spraviť si tak pri dome malú zimnú záhradu. Pozor si treba dať na umiestnenie okien v domčeku, aby mali rastlinky optimálne svetelné podmienky.

Domček ako zimný altánok

Ak si s rodinou a priateľmi radi vychutnávate chvíle na záhrade, v zime sa môžete skryť práve do záhradného domčeka. Vytvorte si tu svoju oázu, podávajte čaj a zahrejte sa v útulnom krytom priestore. Ak hľadáte miesto pre súkromný oddych, domček sa môže stať vašou vlastnou externou izbou.

Využitie montovaných záhradných domčekov je skutočne rozmanité. Vďaka ich variabilite, flexibilite a bezúdržbovosti viete domček prispôsobiť svojim potrebám a meniť jeho funkciu v podstate za chodu. Objekt je plnohodnotnou stavbou, ktorej veľkým bonusom je, že stavebné povolenie nepotrebujete. Naši pracovníci vám domček jednoducho zmontujú.


Fotografie: GARDEON