Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Napínavý zápas: drevené vs. oceľové prístrešky pre auto

Tmavý prístrešok GARDEON pre dve autá
Publikované 10.03.2021 13:31

Nech už ste si kúpili auto z čisto praktických dôvodov, akým je rýchlejší presun do práce, alebo skôr ako imidžovú záležitosť, pravdepodobne s vami zotrvá dobrých pár rokov. Také auto je ako pes. Až na to, že krmivo je badateľne drahšie. Každopádne, býva u vás na dvore a často vám robí spoločnosť. Záleží vám na ňom. Preto ho nenecháte len tak na ostrom slnku, v spŕške ľadových krúp alebo zapadnuté snehom.

Už premýšľate nad prístreškom pre vášho „domáceho miláčika“. V prvom rade sa potrebujete rozhodnúť, kde bude prístrešok stáť. Pripojiť ho ku garáži, k domu alebo ho nechať len tak nezávisle? Musí byť aj dostatočne veľký, ale pozor na susedný pozemok. V druhom rade by mal esteticky ladiť s domom a záhradou. Treba si vybrať nielen štýl, ale aj materiál, z ktorého bude. Trh je plný možností. Najčastejšie ľudia využívajú, resp. využívali drevený prístrešok. Avšak posledné roky ide do popredia trend oceľových prístreškov. Každý z nich má svoje výhody. O víťazovi tohto zápasu však rozhodujete vy. Vyberajte uvážlivo.

Bližší pohľad na prístrešok pre jedno auto na dome

Keď majú oceľové prístrešky prevahu

Oceľové prístrešky majú hneď niekoľko kľúčových „hráčov“, ktorí zabezpečia víťazstvo tohto „tímu“.

1. Rýchlosť stavby

Už asi viete, že najväčšou výhodou montovaných stavieb  je rýchlosť. Ani v prípade prístrešku pre auto to nie je inak. Jednoduchšie prístrešky pre auto sú poskladané za niekoľko hodín. Navyše oceľová konštrukcia je ľahšia a variabilnejšia než drevená, preto je aj dodanie jednoduchšie.

Montáž prístrešku GARDEON

2. Odolnosť voči počasiu

Oceľový prístrešok vďaka pozinkovanému povrchu odoláva poveternostným a iným klimatickým podmienkam, ktoré dennodenne prevládajú. Počasie vie byť naozaj premenlivé – sneh, krúpy, dážď, ostré slnko. Veď aj preto chcete prístrešok. Oceľový je pre vás dlhotrvácne riešenie. To však nič nemení na fakte, že čím viac sa oň staráte, o to viac vám vydrží. Na rozdiel od dreva, ktoré ľahšie podlieha prostrediu (skrúti sa a pod.), drží oceľ svoj tvar.

Tmavý prístrešok GARDEON pre dve autá z ľavej strany

3. Variabilita a presnosť konštrukcie

Okrem rôznych štýlov a prevedení montovaného prístrešku si môžete zvoliť aj rôzne typy striech: polykarbonátové dosky, plech i bezpečnostné lepené sklo. Oceľ má pevný tvar, je len na vás, či si vyberiete oblúkový alebo hranatý prístrešok.

Keď drevený tím napokon predsa len vyhrá

K niektorým domom či stavbám sa jednoducho viac hodí drevený prístrešok pre auto. Pôsobí viac tradične a útulnejšie oproti modernému vzhľadu oceľových montovaných prístreškov. Pre efekt ho ešte môžete nechať obrásť popínavými rastlinami. Dokonca, ak ste veľmi šikovný, môžete si ho postaviť aj sám. Na druhej strane aj jeho kúpa si žiada odborné oko.

Drevený prístrešok na streche firmy GARDEON

Na výrobu drevených prístreškov sa väčšinou nepoužíva až také kvalitné drevo. Čím tvrdšie, tým lepšie. Pri naozaj kvalitnom masíve by však cena stavby pokojne mohla presiahnuť cenu jej obsahu. Aj pri najlepšom dreve vždy dbajte na kvalitnú povrchovú úpravu. Drevina si vyžaduje pravidelnú starostlivosť.

Už ste sa rozhodli, ktorý tím vyhrá zápas?

 

Zdroj (source)
fotobanka GARDEON