Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Premena záhradného domčeka na víkendovú chatku – kto neskúsi, nevie – časť 2.

Vnútorná izolácia víkendovej chatky
Publikované 22.08.2023 10:00

Naši zákazníci, ktorí si objednali vlani v lete u nás záhradný domček s pergolou, sa nám túto jar ozvali a poskytli nám svoje zážitky, skúsenosti a fotodokumentáciu z postupnej premeny záhradného domčeka na víkendovú chatku, ktoré zverejňujeme v plnom znení tak, ako nám boli zaslané.

Prečítajte si prvú časť rekonštrukcie domčeka na záhradnú chatku.
Prečítajte si poslednú tretiu časť tohto krásneho príbehu.

Záhradný domček Gardeon úspešne prežil prvú zimu a spôsobuje nám veľkú radosť a inšpiráciu. Naša tvrdohlavá snaha urobiť z neho víkendovú chatku pre nás a pre prípadné návštevy pomaličky smeruje k cieľu. Z obavy, že v lete v ňom bude veľmi teplo a z následnej snahy skryť „inštalácie“ sme sa rozhodli domček zatepliť, resp. v tomto prípade by bolo vhodnejšie nazvať to „odizolovaním od letnej horúčavy“.

Strop ktorý sme si objednali bol zateplený hneď pri dodaní a obvodové steny sme zateplili 3 cm tvrdeným polystyrénom v pásoch zodpovedajúcich konštrukcii obvodového plášťa. Následne sme z 10 cm hrubých priečkoviek vybudovali kúpelňu.

Potom sme opakovane zateplili obvod celistvými platňami 3 cm hrubého tvrdeného polystyrénu. Na priečky a obvodové steny sme „natiahli sieťku a kléber“ a tešili sme sa, že taktiež svojpomocne pomaličky do jari urobíme vnútornú omietku a bude hotovo.

Ale nebolo… Vnútri bolo teplejšie a keď vonku mrzlo, domček začal „slziť“. Na stenách a čiastočne po obvode stropu sa zrážala vlhkosť. Rozhodli sme sa vyriešiť to ďalším 5 cm zateplením doskami multipor. Veľmi nás už netešilo, že bolo treba obvodové steny opakovane „zasieťkovať a zaklébrovať“ a potom už prišla konečne na rad omietka a vymaľovanie priestoru. Zatiaľ sa to javí tak, že 3+3+5 cm zateplenie znútra postačuje a už bude asi všetko v poriadku.

Naše „budovateľské nadšenie“ vytvoriť na ploche 25 m2 krásne miesto na skromný, ale estetický život hodný 21. storočia , nepoľavuje. Náš cieľ sa k nám už pomaly približuje a časom uvidíme, aký bude výsledok. Keď bude všetko zariadené a hotové dáme vám určite vedieť, ako to v konečnom dôsledku dopadlo, lebo Vaša skvele fungujúca firma s neuveriteľne šikovnými ľuďmi a serióznym a korektným jednaním si určite zaslúži vidieť ako slúži jej produkt.

Spätná väzba je pre našu prácu veľmi dôležitá a posúva nás vpred. Takisto môže byť inšpiráciou pre ostatných záujemcov. Ak na nás naši zákazníci v návale práce a nadšenia z dokončovania začatého diela nezabudnú, radi vám následne sprostredkujeme pokračovanie tohto príbehu.

Ak vás zaujíma, ako začal tento príbeh, môžete sa o ňom dočítať v prvej časti tohto blogu.
Poslednú tretiu časť tohto príbehu nájdete v tomto článku.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON.