Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Takto má vyzerať prístrešok na drevo, ktorého ho ochráni na 100%

Kopa napíleného dreva
Publikované 17.03.2021 11:34

Kúrenie drevom je ekonomicky výhodné a využívajú ho najmä majitelia rodinných domov. V zimnom období je potrebné drevo uskladniť a práve tu vzniká často problém. Kam s ním? A kam s ním tak, aby sa nepoškodilo?

Kamkoľvek „dnu“ drevo dať nestačí

Častým obrazom býva drevo voľne uložené na dvore. No takýto spôsob nie je dobrým riešením. Drevo veľmi ľahko navlhne a následne sa stáva nepoužiteľným v dôsledku podľahnutiu plesniam. Zrejme ste si teraz povedali: „Tak ho teda schovám niekam dovnútra.“ Na začiatok dobré, ale stále nie také jednoduché. Drevo potrebuje dýchať. Ideálnym riešením pre uskladnenie dreva sú špeciálne prístrešky na drevo.

Záhradný domček s prístreškom

Dôležitý je materiál a sklon strechy

Tieto prístrešky sú konštruované tak, aby v maximálnej možnej miere vyhovovali podmienkam, ktoré si správne uskladnenie dreva vyžaduje. Vhodným materiálom pre prístrešok na drevo je oceľ. Je vysoko odolná voči zmenám počasia a drevu tak nehrozí navlhnutie ani možná pleseň. Škodcovia, ktorí by si na dreve radi pochutili, dostanú pri oceľovom prístrešku taktiež červenú.

Uložené drevo na sebe

Aby drevo dostatočne preschlo a mohlo dýchať, variantom sú dierované steny prístrešku. Zadné nohy by mali byť dlhšie ako predné, aby bol zabezpečený dostatočný sklon. Ten zabráni dlhodobým nánosom snehu na streche. Optimálny je preto výber prístrešku so sedlovou strechou.

Biely záhradný domček s drevom pod pravým prestrešením

Vyberte si prístrešok, ktorý sa vám hodí

V našej ponuke nájdete rôzne typy montovaných prístreškov, ktoré si môžete dať zhotoviť aj na mieru. Veľkým bonusom je ich variabilita. V lete prístrešok ľahko rozmontujete a ušetríte miesto na dvore. Prípadne môžete nájsť aj iné využitie. Všetky prístrešky sú vysoko odolné, takmer bezúdržbové a s dlhou životnosťou. Na výber je i niekoľko farieb omietky.

Chráňte v zime váš materiál na kúrenie efektívne a moderne.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
Za poskytnuté fotografie ďakujeme našim zákazníkom. :)