Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Špeciálna montáž mimo EÚ – GARDEON vo Švajčiarsku!

Garáž pre jedno auto vo Švajčiarsku
Publikované 10.03.2022 12:49

Ako každá inovatívna firma, sa aj my snažíme neustále zdokonaľovať, zveľadovať a rozširovať naše možnosti. Tentokrát sme čelili veľkej výzve na území mimo Európskej únie, kde sme preskúšali nielen logistické, ale i byrokratické schopnosti našich kolegov.

Milí GARDEONISTI – prezentujeme Vám náš prvý projekt za hranicami únie – GARDEON vo Švajčiarsku!

Celý proces, ako už je asi známe, začal obyčajným dopytom neobyčajného človeka. Pán Brunner nás oslovil skrz našu rakúsku webovú stránku, kde za pomoci našich šikovných nemecky hovoriacich kolegýň vystaval záhradný domček ako šitý na mieru jeho potrebám.

Potreboval skladisko o rozmeroch bežnej záhradnej búdky, avšak, s jedným háčikom – potreboval doň osadiť aj garážovú bránu, ktorá by zefektívnila každodenné používanie novej záhradnej stavby. V GARDEON-e nehovoríme nie, a tak stavba po 2 mesiacoch od prvého kontaktu už aj putovala do výrobného procesu! 

 

Predali sme stavbu do Švajčiarska – HURÁ! V minulosti už sme okúsili ako rakúsky, tak i nemecký trh a tešili sme sa, kedy sa naši muži vydajú na montáž do ďalšej nemecky hovoriacej krajiny.

Stavbu sme mali v dohodnutom termíne na sklade a naši logisti začali plánovať ďalekú cestu. Narozdiel od bežnej montáže na území EÚ nás, však, čakala tvrdá byrokracia. Aktívna komunikácia so slovenským, rakúskym i švajčiarskym colným úradom nás stála niekoľko hodín práce.

Veľa sme sa natrápili, mnohému sme sa podučili a po mesiaci práce, technológie balenia stavieb a niekoľkonásobnom vážení objednaného tovaru prišla sladká odmena – vytúžené ÁNO a ,,povolenie, ísť do sveta…

 

Premiéra čakala aj náš montážny tím. Dvaja z našich mužov sa vydali na cestu do neznáma – cieľ ich čakal v necelých 1300 km vzdialenom mestečku Niedergampel, na západe krajiny. Na 14 hodín dlhú cestu sa vydali už chvíľu po polnoci – nakoľko prechod hranicami (a cesta špeciálnym vláčikom, ktorý vám predstávime o chvíľu) je možný iba do 15:30 – nenadarmo je švajčiarska dochvíľnosť a presnosť známa po celom svete! 

Naši chlapi sa bezpečne (a po 3-hodinovom čakaní na hraniciach) prepravili na švajčiarske územie, kde nasledovala cesta špeciálnym vlakom. Tento prepravil nielen náš tím, ale i celý náklad, vrátane valníku samotného. 

Zasnežená krajina, rozprávkové kopce a dychberúci výhľad môžeme už len závidieť… 

Naši pracovníci po nekonečných 15 hodinách cesty konečne dorazili na miesto montáže – a tu sa ich práca ešte len začala! Zručný tím profesionálov nenechal na výsledok ale dlho čakať – do večera bol domček kompletne postavený. 

Novú záhradnú stavbu sme odovzdali a odprezentovali zákazníkovi finálne na ďalší deň, kedy už denné svetlo bolo priaznivejšie… :-) 

Projekt dopadol senzačne a sme veľmi vďační, že sme sa mohli chopiť takejto príležitosti a prekonať samých seba. S hrdosťou sa pýšime skvelým tímom kompetentných profesionálov,  vďaka ktorým môžeme každým dňom ďalej napredovať a plniť sny našich zákazníkov.

Kto si tipne, v ktorej krajine sa zjavíme nabudúce? :-) 

 

Zdroj (source):
Fotobanka GARDEON