Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Vybrať si garáž s prístreškom či dvojgaráž?

Garáž GARDEON pre dve autá s prístreškom
Publikované 10.03.2021 12:53

V štandardnej rodine sa väčšinou uživia dve autá. Ako postupne pribúdajú šoféri v rodine, tak aj viac než dve. Ale čo s garážou, ktorú ste si pôvodne postavili len pre jedno auto? Radi by ste ochránili obe. Rozhodujete sa medzi montovanou garážou s prístreškom a dvojgarážou. Obidve majú svoje výhody i nevýhody.

Bezpečie a komfort s dvojgarážou

Dnes hľadá väčšina ľudí príležitosti, ako si život čo najviac zjednodušiť. Pohodlný nástup a výstup z auta nie je výnimkou. Vďaka garáži, ktorá by navyše mohla byť pripojená k domu, komfortne vystúpite aj v snehu či v daždi. V prípade vykurovanej garáže dokonca v teple.

Biela garáž pre dve autá

Hlavným benefitom dvojitej garáže je jednoznačne lepšie zabezpečenie voči krádeži. Závisí to aj od kvality garážových dverí, ale pri prístreškoch má zlodej o prácu menej.

Z praktického hľadiska je výhodná aj veľkosť garáže. Zabezpečuje dostatočne široký vjazd pre dve autá, takže by do nej zaparkoval aj menej zdatný šofér alebo šoférka. Pokiaľ v garáži skladujete súčasne napríklad kosačku či iné náčinie do záhrady, tak priestor dvoch garáží vám aj z tohto pohľadu bude vyhovovať viac než jedna garáž s prístreškom.

Dvojgaráž bielej farby

Najväčšou nevýhodou je, ako inak, vyššia cena dvojgaráže oproti prístrešku. Niekedy peniaze skrátka nepustia. Taktiež ak už máte na pozemku postavenú murovanú garáž, tak prestavba na dvojgaráž je náročnejšia ako prístavba prístrešku pre auto.

Prístrešok jednoducho a lacno

Ako sme už spomenuli, najväčší rozdiel je v cene. Ak chcete lacnejší variant, nie je čo riešiť. Relatívne lacný prístrešok má ale aj pár ďalších predností.

Oba varianty rovnako chránia auto pred snehom, krúpami, dažďom alebo UV žiarením, ktoré spôsobujú starnutie laku. Pod prístreškom, na rozdiel od garáže, auto nie je vystavené prudkým teplotným výkyvom. Okolo auta voľne prúdi vzduch. Rýchlejšie schne a spomaľuje sa tým proces hrdzavenia.

Autá zaparkované pod prístreškom

Prístrešok s garážou tiež zaberie štandardne menšiu časť pozemku než veľká garáž pre dve autá. Hoci neumožňuje úschovňu iných vecí okrem auta, ak áno, tak nie veľmi bezpečnú, niekomu ako úložný priestor postačuje aj jedna garáž.

Konštrukcia prístrešku je o dosť jednoduchšia, čiže môže byť postavený za kratší čas než dvojgaráž. Hoci pri montovanej dvojitej garáži to až tak nehrá rolu, pretože vo všeobecnosti je stavba montovaných budov rýchla.

Showroom GARDEON

Nech už sa rozhodnete pre prístrešok s jednou garážou či garážou pre dve autá, neexistuje zlá alternatíva. Buď získate bezpečie a nadštandardné pohodlie, alebo stavíte na jednoduchosť, ktorá sa až tak nedotkne vašej peňaženky.

Garáž pre dve autá s prístreškom z ľavej strany

Zdroj (source)
fotobanka GARDEON