Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

5 jednoduchých tipov, ako okrem alarmu ochránite garáž

Detail na atiku
Publikované 14.12.2021 13:45

Kým je vozidlo v garáži zabezpečené pred výkyvmi počasia, garáž je vystavená výkyvom zlodejov. Lákajú ich okná, ľahko zničiteľné zámky, pootvorené dvere. Pri zabezpečení garáže je potrebné myslieť na každý otvor, ktorým by zlodej mohol potenciálne do garáže vniknúť, ako i na všetky neželané pútače pozornosti. Minule sme vám odporúčali alarm do garáže. Okrem technologických vymožeností však jestvuje i niekoľko ďalších spôsobov, ako môžete krádeži predísť. Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

 

 

Bezpečnostné kovanie

Zamknúť garáž je prirodzené. Klasický zámok ale nestačí. O bezpečnosti zámku svedčí čas, počas ktorého je schopný odolávať útokom. Zámok s bezpečnostnou triedou 3 zlodejovi zaberie až päť minút „práce“ s kladivom či vrtákom. Bezpečnostná trieda 4 odolá približne desiatim minútam vŕtania a nárazom sekery. Ďalšou možnosťou je zabezpečenie obyčajnej dverovej vložky bezpečnostným visiacim zámkom. Skvelým riešením môžu byť aj safety boxy.

Ide o špeciálne závory na uzamykanie jednokrídlych a dvojkrídlych brán. Tieto závory disponujú krytým čapom a sú zhotovené zo zinkového odliatku, chróm mangánovej ocele, pričom celé telo je korózii vzdorné. Ťažko dostupné zámky zlodejov odradia skôr ako nezabezpečené, keďže dostať sa cez ne do vašej garáže by pre nich znamenalo vysoké riziko prichytenia pri čine.

Nepriehľadné fólie na okná

Okná na garáži sú pre neželaných návštevníkov veľmi ľahko dosiahnuteľným cieľom. Okrem možnosti dostať sa cez ne dnu ponúkajú priam ukážkový výhľad na obsah vašej garáže. Zlodej si tak jednoducho spraví revíziu vášho majetku a podľa prítomnosti auta v garáži tiež môže zistiť, či sa nachádzate doma. Okná zakryte nepriehľadnou privátnou fóliou. Zlodejovi zabráni vidieť do garáže, napriek tomu však zachová dostatok svetla pre vás. Lacnejším riešením môžu byť záclony a rolety.

Zabezpečenie vecí vnútri garáže

Čo všetko skladujete v garáži okrem automobilu? Zamyslite sa a určite si uvedomíte, že o pneumatiky, drahý motocykel či kvalitné náradie by ste tiež neradi prišli. Ak sa už zlodej do garáže vlúpe, takéto predmety sú pre neho často ľahším úlovkom. Krádeži zabráni zemné kotvenie, ktoré tvorí safety box v kombinácii s lanom alebo reťazou. V podstate nie je v ľudských silách vytrhnúť takéto kotvenie zo zeme. Predmety tiež môžete spojiť reťazou dohromady.

Poistenie garáže

Všetky druhy technického zabezpečenia, ako i alarm do garáže, sú vynikajúcou zábranou pred krádežou, avšak zabúdať netreba ani na pripoistenie garáže. Garáž spolu s majetkom máte v rámci poistenia chránenú pred živelnými pohromami ako požiar, povodeň či víchrica. Keď vás navštívia zlodeji, je určite fajn byť zabezpečený mechanicky či elektronicky, ak však zlodej cez túto prekážku prenikne, poistenie je rozumnou prevenciou, ako neskončiť s hlavou v smútku.

Sociálne siete

Ste aktívnym užívateľom sociálnych sietí? Určite sa prostredníctvom nich s priateľmi radi podelíte o plánovanú dovolenku, a ešte i v deň odchodu v statuse oznámite, že konečne vyrážate. Ak si nedávate pozor na súkromie svojich príspevkov na sociálnych sieťach, vystavujete sa vysokému riziku. Verejne dostupné statusy sú verejne dostupné skutočne všetkým, pričom sa stávajú priamou pozvánkou k vám domov. Nikdy si nemôžete byť istí, kto si váš príspevok prečíta. Preto, ak máte skutočnú potrebu informáciu pustiť do sveta, dajte si pozor na to, kto sa k nej môže dostať.

Keď sa rozhodnete investovať do kvalitnej garáže, nepodceňte ani jej zabezpečenie. Či sa už rozhodnete pre alarm do garáže alebo bezpečnostné kovanie, odporúčame vám v prvom rade poistenie garáže ako nadčasovú prevenciu.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON