Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Získajte viac priestoru v garáži – zbavte sa týchto 4 vecí ešte dnes

Neporiadok v garáži
Publikované 04.01.2018 10:23

Garáž. Domov pre vaše auto a bicykle. Čiastočná dielňa pre vaše projekty. Úschovňa záhradného náradia a nástrojov, pokiaľ nemáte záhradný domček. Ale hlavne skladisko nepotrebných vecí. Garáž býva spravidla posledná zastávka pred tým, než niečo vyhodíte. Preto sa postupne plní a dochádza vám priestor. Kvôli všetkým tým veciam sa tam už nezmestí ani vaše auto. Nuž nie je to ideálne, keďže čochvíľa príde zima. Ktorých nepotrebných predmetov sa môžete zbaviť ešte dnes a vrátiť auto späť do garáže?

Všetko, čo viete zaradiť do jednej z týchto kategórií.

Pokazené, čo už neopravíte

Niežeby ste nechceli, ale jednoducho ste si na to nenašli čas. Roky ste si hovorili, že ten pokazený hriankovač sa ešte zíde a že ho opravíte. Avšak už dávno ste si kúpili nový. Opraviť ste chceli aj prútený kôš so zlomenou rúčkou či roztrhaný výplet tenisovej rakety. Staré veci ale vystriedali nové a táto náhrada sa stala irelevantnou. Prestaňte dúfať, že sa jedného dňa dokopete k ich oprave. Bohužiaľ, ak ste to nestihli za posledný rok, budúci rok to nebude inak.

Zničená stolička

Po dátume spotreby

Tiež máte v garáži nekonečné zásoby expirovaného jedla? Archívne zaváraniny, starožitné konzervy a muzeálne džemy? Vyseparujte, čo sa ešte dá spotrebovať (napr. cestoviny max. mesiac po záruke), a zvyšok vyhoďte.

Tak isto sa zbavte zostatkov farieb, ktoré už dávno uschli, alebo hrdzavého náradia. Tu sa už nemôžete ani len vyhovoriť, že ich niekedy použijete.

Farby

Nedokončené projekty

Odkladáte si starý nábytok, ktorý chcete renovovať, či palety, pretože sa chystáte vyrobiť záhradné sedenie? Žiaľ, už pridlho čakajú na tom istom mieste bez akéhokoľvek náznaku zmeny svojho aktuálneho stavu. Je to ako s vecami, ktoré ste sa chystali opraviť. Ak ste sa k tomu doposiaľ nedostali, prečo by to v budúcnosti malo byť inak? Jedine, že by ste sa do toho pustili hneď po uprataní garáže.

Platničky dreva

Pamiatky a melanchólia

Všetky poklady z vašej minulosti sa za tie roky nahromadili. A teraz si pravdivo odpovedzte: Do kedy ich chcete skladovať? Využije ich ešte niekto? Radi si nahovárame, že opotrebované oblečenie a vypĺznuté hračky ešte budú užitočné pre naše vnúčatá. Pravda je však taká, že nie. Doba ide dopredu a sotva boli aktuálne, keď boli malé vaše deti. Do tejto kategórie patrí aj starý kočík, v ktorom sa vaše dieťa prvýkrát zasmialo, alebo bicykel, z ktorého prvýkrát spadlo. Darujte tieto veci niekomu, kto si ich nemôže dovoliť kúpiť, kým ešte držia pohromade.

Kočík

A na záver sa zbavte aj všetkých „zbierok“ vo vašej murovanej či montovanej garáži. Stohy časopisov a novín patria do zberu papiera, nefunkčné spotrebiče do zberného dvora a pod. Je čas konečne upratať.

Zdroj:
http://www.dailymail.co.uk/
https://www.istockphoto.com/
http://sydneyrubbishservices.com.au/
http://www.historyrepeats.co.uk/