Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

5 tipov, ako využiť steny garáže alebo záhradného domčeka

GARDEON garáž pre dve autá sedlová strecha police na stene
Publikované 11.01.2024 10:00

Väčšina garáží slúži aj ako odkladací priestor. No nielen to majú spoločné so záhradnými domčekmi. Ich ďalším spoločným znakom je, že priestor v nich by mal byť využitý rozumne a prakticky – tak, aby mala každá vec svoje miesto a nezavadzala pod nohami, a aby zároveň nezaberala priestoru viac, než je nutné. Ako to urobiť? Úplne jednoducho. Treba len šikovne využite steny!

Tu je niekoľko nápadov, čo všetko si viete zavesiť na stenu garáže alebo záhradného domčeka:

 

1 Lyže a snowboard

Zavesenie na stenu je často perfektným riešením na uloženie bicykla – váš dvojkolesový miláčik nebude nikde prekážať a ak si vyberiete ten správny závesný systém, bude aj šikovne dostupný. Bicykel však nie je jediné športové vybavenie, ktoré môže mať svoje pevné miesto na stene! Na závesné háky sa dajú rovnako dobre uložiť aj lyže a snowboardy – stačí len zvoliť dostatočne veľké háky a umiestniť ich vo vhodných vzdialenostiach.

2 Náradie pre domácich majstrov

Uloženie náradia je ďalším praktickým tipom, ako využiť steny v garáži alebo v záhradnom domčeku (ten totiž môže slúžiť aj ako domáca dielňa). Samozrejme, náradie sa dá odložiť aj do zásuviek a organizérov. No veci, ktoré používate najčastejšie, treba mať uložené tak, aby ste v nich mali prehľad a všetko bolo pekne poruke.

Takéto náradie je preto najlepšie zavesiť na stenu v blízkosti pracovného stola. Šikovné sú napríklad závesné steny s rastrom otvorov, do ktorých si viete umiestniť rôzne držiaky a priečinky presne tak, ako sa to hodí práve vám. A to bez zbytočného vŕtania.

3 Záhradné náradie

Nájsť miesto na odloženie rozličného záhradného náradia býva väčšinou poriadne tvrdý oriešok – každé má totiž trochu iný tvar a veľkosť, často je neforemné a kvôli dlhej rúčke zaberie kopu priestoru. Aj tu sú pritom perfektným odkladacím miestom steny záhradného domčeka alebo garáže – stačí si len vybrať vhodný závesný systém, do ktorého sa dajú uchytiť predmety rozličných tvarov a veľkostí, prípadne sa naň dajú zavesiť veci s otvorom alebo s uškom.

4 Motorkárska výbava

Toto je ďalší praktický tip, ako využiť stenu v garáži, a to najmä vtedy, ak v nej parkuje aj motorka. Na tú si totiž nemôžete sadnúť len tak. Potrebujete minimálne prilbu, no väčšinou aj špeciálne oblečenie, rukavice a topánky. A ideálne je, ak je toto všetko uložené na jednom mieste, najlepšie niekde blízko motorky.

Aj tu môže byť preto riešením vhodný závesný systém, vďaka ktorému sa dá vytvoriť miesto na všetko potrebné vybavenie na stene garáže. Podobne si môžete zavesiť na stenu aj doplnky k bicyklu – od prilby, cez rôzne chrániče pre tých, ktorí milujú jazdu v teréne, až po zámok, pumpu či vetrovku.

5 Vybavenie „letnej obývačky“

Rôzne možnosti čo zavesiť na stenu súvisia nielen s tým, čo robievate vo voľnom čase, ale aj s tým, ako priestor garáže alebo záhradného domčeka využívate. Ak vám napríklad slúži záhradný domček ako letná obývačka, v ktorej môžete v sezóne oddychovať obklopení zeleňou, možno bude najlepšie zavesiť si v ňom na stenu televízor.

Alebo premietacie plátno a reproduktory. Jednoducho to, čo potrebujete, aby ste si mohli s rodinou a priateľmi užiť dobrý film alebo vychutnať kvalitnú hudbu.

Ako upevniť závesné systémy na steny montovaných stavieb GARDEON

A ako všetko toto upevniť na steny garáže alebo záhradného domčeka? Pri montovaných stavbách GARDEON je to úplne jednoduché. Ich oceľové steny toho totiž unesú veľa a uchytenie rôznych závesných systémov nie je vôbec komplikované – stačí vyvŕtať na vhodnom mieste otvory a na upevnenie použiť nity, ktoré sa roztlačia pomocou nitovačky. A máte hotovo.

Závesné systémy nájdete v našom e-shope.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON