Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

8+ kreatívnych nápadov na hojdačky a húpacie siete

Montovaný záhradný domček GARDEON v svetlo-sivej omietke
Publikované 15.12.2021 14:00

Vytvorte si relaxačný kútik vo vašej záhrade. Taký, kde sa schúlite s dobrou knižkou, poleňošíte s deťmi alebo vašou polovičkou. Zozbierali sme pre vás inšpirácie na záhradné hojdačky, sedenie či hojdacie siete, ktoré vzdorujú zemskej príťažlivosti.

Tradičné hojdacie siete po novom

Aj tradičné húpacie siete viete oživiť. Napr. ponad sieť zavesenú medzi dvoma stromami môžete natiahnuť príjemné svetielka, ktoré dotvoria romantiku. Alebo zaveste hojdaciu sieť medzi steny pergoly okolo záhradného ohniska. Prípadne, ak bývate na kopci, umiestnite ju na vrch s výhľadom na celú záhradku. Hojdaciu sieť môžete pripevniť dokonca aj medzi stĺp záhradného prístrešku a strom.

Vaňa v hojdacej sieti

Čože? Veru tak, aj takáto sranda už existuje. Určite bude potrebná pevnejšia konštrukcia, ak by ste si niečo podobné chceli vyrobiť doma. Tí šikovnejší ju možno premenia i na vírivku.

Záhradná posteľ na strome

Zdá sa vám hojdacia sieť nepohodlná? Čo tak zavesiť si do záhrady posteľ? A to rovno na strom. Len si dávajte pozor, aby mali konáre dostatočnú nosnosť. Šantivé deti by ju totiž mohli položiť k zemi.

Ak by ste sa báli, že na posteľ naprší a nechce sa vám ju neustále skladať, zaveste si svoj „pelech“ pod montovaný záhradný prístrešok, kde môžete bezstarostne leňošiť.

Hojdačka na verande

Má váš dom verandu ako z amerického filmu? Tak to vám tam hojdačka nesmie chýbať. Môže byť obyčajná drevená alebo sa vyhrajte s dizajnom v podobe gauča či postele.

Záhradné sedenie pod prístreškom

V podobnom duchu môžete zriadiť aj posedenie na zadnom dvore pod záhradným prístreškom. Zaveste ho na reťaze či hrubé laná podľa toho, čo sa vám tam dizajnovo viac hodí.

Jednomiestne hojdačky a siete

Preferujete, aby mal každý svoj vlastný priestor? Nie ste sami. Zaobstarajte si do záhrady napr. závesné drevené kreslá na terasu, špeciálne sieťky s rámom pri bazéne, prútené kresielka k záhradnému posedeniu, okúzľujúce vajíčko, ba dokonca siete, ktoré visia z dreveného trámu ako kedysi tradičné detské hojdačky.

Originálny hojdací stan

Chcete radšej priestor, kam by sa vošla celá rodina? Vyskúšajte tento kreatívny nadzemný stan. Deťom sa bude zaručene páčiť. Môže fungovať ako skrýša pred rodičmi alebo pred deťmi – záleží od uhla pohľadu.

Kreatívne kovové iglu

Týmto originálnym nápadom zakončíme dnešnú dávku inšpirácie. Ako ste sa mohli presvedčiť, záhradné hojdačky majú v 21. storočí mnoho podôb. Čo je na nich ale najlepšie? Že lákajú deti i dospelých oddychovať na čerstvom vzduchu.

Vybrali ste si tú svoju? Páčia sa vám netradičné hojdačky a húpacie siete, ale nemáte v záhrade dostatok, resp. dostatočne veľké stromy? Zaobstarajte si montovaný záhradný prístrešok, na ktorého pevné stĺpy sa môžete na 100 % spoľahnúť.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
https://www.madeintheshadehammocks.com/
https://blog.gardenloversclub.com/
https://french.alibaba.com/
http://fitflopsale-singapore.info/
https://blog.gardenloversclub.com/
https://www.ebay.com/
https://plankandpillow.com/
https://sk.pinterest.com/
https://www.dailymail.co.uk/
https://www.6sqft.com/