Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako by mal vyzerať altánok pre auto

Záhradný domček s dvoma prístreškami
Publikované 14.12.2021 14:45

Altánok – upokojujúce slovo, ktoré vo vás evokuje príjemný pocit pokoja, mieru, bezpečia a splynutie s prírodou. Ale od teraz aj miestečko pre váš automobil, ktorý pod altánkom bude zažívať rovnako slastné pocity ako vy.

Účelnosť a využitie altánkov

Z historického hľadiska bol altánok stredobodom každej záhrady a najmä spoločenských stretnutí. Jeho pôsobenie sa však rozširovalo a tak dostal podobu prístrešku na pramene s minerálnou vodou v kúpeľných centrách alebo turistických odpočívadlách. To všetko môžeme koniec koncov pozorovať doteraz. Avšak to, po čom aktuálne ľudia túžia v súčasnosti, je „altánok pre auto“.

Prečo tomu tak je? Hlavným dôvodom je rastúci počet vozidiel v rodine, zvyšujúca sa kriminalita, nepriazeň či prudké výkyvy počasia a taktiež lákavá možnosť prepojenia prístrešku pre vozidlo so spoločenským priestorom. Vystavovať svoje naleštené motorové skvosty blízkemu okoliu je tiež jedným z dôvodov masívneho vytvárania altánkov.

Altánok pre auto môže byť zhotovený z rozličných materiálov, ako sú napríklad drevo, kov, oceľ, kombinácia plastu, kovu, skla. Vo väčšine prípadov sa skladá z podkladu, nosných stĺpov a strechy. Vozidlu následne poskytuje ochrannú ruku pred dažďom, krúpmi aj UV žiareniu. Navyše mu prideľuje patričné ​​miesto, čo znamená koniec parkovania na ulici a vystavovanie ho číhajúcemu nebezpečenstvu v podobe poškodenia či krádeže. Jeho veľkosť a počet parkovacích miest si určujete sami, pričom môže stáť samostatne alebo môže byť prepojený s domom či uzavretou garážou.

Nadčasový altánok ako moderné garážové státie

To, čo spĺňa dnešné požiadavky ako rýchlosť montáže, nízke obstarávacie náklady, moderný vzhľad a vysoká kvalita, sú montované oceľové prístrešky s hotovou omietkou, ktoré udávajú altánkom celkom nový rozmer. Za niekoľko hodín tak pred vami môže stáť domov pre vaše auto skladajúci sa z nasledovných komponentov – nosná konštrukcia, atika, strecha – všetko starostlivo ošetrené a impregnované kvalitnou švajčiarskou omietkou, čo prístrešku zaručuje dlhodobú životnosť a bezúdržbovosť. Odtiene omietok si v tomto prípade ladíte sami, pri atike a krytine vyberáte zo škály farebných prevedení a pri farbe omietky až z 300 rozličných odtieňov.

Moderný altánok pre auto môže vyzerať nasledovne:

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON