Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako si vybrať tú pravú garážovú bránu?

Segmentová garážová brána Hormann
Publikované 26.09.2016 12:27

Už ste sa rozhodli, či bude vaša garáž prepojená s domom alebo postavíte samostatnú garáž? Výborne. Teraz je ten pravý čas na druhý krok. A tým je výber garážovej brány. Výklopná, sekcionálna, rolovacia, krídlová, posuvná. Že nie ste odborník a veľa vám to nehovorí? Vôbec nevadí. Radi vám s výberom pomôžeme a uľahčíme výber tej správnej garážovej brány práve pre vašu novú montovanú garáž.

Ktoré áno a ktoré jednoducho nie

Radi by sme vám na začiatok vysvetlili, ktoré garážové brány sa vám oplatia a ktoré vonkoncom nie. Poďme na to.

V minulosti boli obľúbené krídlové garážové brány. Možno aj vaši rodičia či starí rodičia majú tradičnú drevenú bránu na svojej murovanej garáži. Dnes už sa používajú minimálne. Zaberajú zbytočne veľa miesta a vyzerajú staromódne.

ford-925310_1280

Ďalší adept na zváženie je posuvná brána. Posuvné garážové brány sa otvárajú postupne do boku. Nevyužívajú sa často, pretože kvôli ich technickému prevedeniu majú horšie tesnenie.

Posledný typ brány, ktorú vám neodporúčame, je rolovacia garážová brána. Hovoríte si: Nezaberá žiadne miesto a podobá sa na sekcionálnu bránu, tak prečo nie? Jednoducho sú tieto garážové brány hlučnejšie než tie sekcionálne, a tiež sú zbytočne drahé.

double-doors-1176533_1920

Preto vám odporúčame praktické a cenovo dostupné typy: výklopné a sekcionálne. Vaša brána by mala spĺňať množstvo kritérií. Musí nielen dobre vyzerať, ale hlavne by mala byť praktická a kvalitná. Ešte predtým ako sa zameriame na výber farby, vzhľad a celkový dizajn, pozrite sa na porovnanie týchto dvoch typov.

Cenovo dostupné výklopné garážové brány

Rokmi overené a cenovo dostupné – to ich vystihuje. Výklopná garážová brána je vhodná najmä pre garáže bez vykurovania. Žiaľ, nemá až také dobré izolačné vlastnosti. Mohlo by vám unikať teplo. Bránu môžete otvárať ručne, prípadne si vybrať elektrické otváranie. Sme predsa v 21. storočí.

Nevýhodou brány je, že pri otváraní zasahuje do priestoru pred ňou. Napriek tomu je u ľudí veľmi obľúbená, pretože je jednoduchá a takmer sa nekazí. A z dlhodobého hľadiska nie je potrebná takmer žiadna údržba. Chcete jednoduchú a spoľahlivú bránu? Stavte na výklopnú.

hoermann_produkte_berry_schwingtore_vorschau_700x360

Moderné sekcionálne garážové brány

Ak je vaša garáž vykurovaná, nie je o čom. Sekcionálna garážovú brána je to pravé. Má výbornú tepelnú izoláciu. Je veľmi praktická, lebo nezaberá takmer žiadne miesto. Sekcionálne brány sú zložené z niekoľkých častí umiestnených na koľajniciach. Tie pri otváraní brány zájdu priamo až pod strop.

Odporúčame vám vybrať si k nej elektrické ovládanie, hoci máme aj variant s ručným ovládaním pomocou madla. A aby ste ju nemuseli neustále otvárať, keď si chcete len vybrať náradie či kosačku, zvážte aj obyčajné bočné dvere na bočnú stenu garáže.

hoermann_produkte_garagen_sectionaltore_vorschau_700x360

Značka kvality

Najlacnejšie rozhodne neznamená najkvalitnejšie, a preto sa oplatí investovať. Najpredávanejšie sú u nás garážové brány značky Hörmann. Pri nej sa totiž stretáva najlepší pomer ceny a kvality.

Nadizajnujte si ju podľa svojho

Pokiaľ je vaša garáž súčasťou domu, je vhodné doladiť ju k vchodovým dverám. V súčasnosti sú populárne imitácie dreva, alebo jednoduchosť v podobe bielej či čiernej farby. Rôzne vzory idú do úzadia a čoraz obľúbenejší je úplne jednoduchý dizajn.

montované garáže na kľúč

V dnešnej dobe vám firma ušije garážovú bránu na mieru. Dnešné brány sú nenáročné na údržbu, odolné voči poškodeniu, vysoko kvalitné a bezpečné. Tá správna garážová brána by mala vyhovovať vašim potrebám a, samozrejme, aj možnostiam vašej peňaženky. Tak veľa šťastia s výberom.