Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Aký nábytok a doplnky nechýbajú v dokonalej záhrade?

Romantické posedenie pod prístreškom
Publikované 10.01.2023 11:03

Vaša záhrada bude so správnymi doplnkami ešte krajšia a atraktívnejšia. So starostlivo vybraným záhradným nábytkom maximalizujete svoje pohodlie a úžitok, ktorý vám exteriér môže priniesť. Záhradu doplňte aj fontánkou, kŕmitkom pre vtáčiky, štýlový kvetináčmi a celý priestor tak bude pôsobiť sofistikovane a príťažlivo.

Základom je štýlový záhradný nábytok pre vaše pohodlie

Ak je vaša záhrada dostatočne veľká, investuje nielen do záhradných lehátok, ale zaobstarajte si aj záhradnú pohovku alebo jedálenský set pre 6-8 ľudí, ktorý v lete určite naplno využijete.

Sedenie pre každého

Polohovacie záhradné lehátka by nemali chýbať u žiadneho milovníka relaxu a opaľovania. Na lehátku môžete len tak polyhovať, ale aj sedieť a popíjať poobednú kávu. Najčastejšie sa vyrábajú z dreva, ratanu, plastu alebo kovu. Sami sa rozhodnete, ktorý materiál vám vyhovuje najviac.

Pokiaľ túžite po záhradnom sete, zhodnoťte, na čo budete tento kus nábytku využívať a na základe toho si vyberte:

  • stôl

    • jedálenský stôl
    • konferenčný stôl
  • sedenie

    • stoličky
    • záhradná pohovka
    • záhradné kreslá
    • záhradné lavice
    • taburety

Záhradné sedenie skúste umiestniť strategicky tak, aby ste mali blízko dovnútra a vždy si dopriali dostatok slnka, prípadne tieňa. Ideálnym miestom je aj montovaná pergola, ktorú umiestnite na terasu pri dome.

Je záhrada záhradou aj bez hojdačky?

Určite nie. Hojdanie si užívajú všetci malý i veľký. V hojdacej sieti si môžete vytvoriť svoj vlastný zenový kútik, v ktorom si po náročnom dni odpočiniete s knihou a drinkom v ruke. Aj hojdacie siete s drevenou konštrukciou nájdete na Biano.sk. Okrem toho si môžete vyberať z kovových záhradných hojdačiek, ktoré navodia romantickú atmosféru, alebo z designových hojdacich kresiel, vďaka ktorým zasa ušetrite miesto.

Biano je vyhľadávač nábytku a interiérových doplnkov, na ktorom nájdete naozaj všetko a ešte aj podľa vlastných požiadaviek – stačí ich naklikať v jednotlivých kategóriách.

Prepojte interiér s terasou či záhradou

Chodíte do záhrady cez obývačku?

Skúste tieto dva priestory prepojiť podobným dekorom interiérového i exteriérového nábytku, alebo pomocou doplnkov, či podobných farieb. Dreve môžete v lete nechávať otvorené, čím vytvoríte ešte väčší dojem spojenia.

Sú to detaily, čo dotvára celkový dojem

Toto ste už zrejme počuli. Kvôli malým doplnkom, často obľúbeným kúskom, poznáte, kde je váš domov a obľúbené miesto.

Aj samotný plot vie o záhrade čosi povedať

Oploťte si záhradu krásnymi bielymi doskami alebo “hrubým” industriálnym betónom. Je len na vás, čo uprednostníte. Doprajte si aj súkromie a výšku plota aspoň 1,8 metra, aby ste sa dostatočne izolovali od okolia.

Oživte svoju vlastnú rozprávkovú záhradu

Vaša záhrada môže byť ako z rozprávky. Stačí, ak zvolíte tie správne doplnky. Ak milujete umenie a sochy, nebojte sa si svoju obľúbenú sochu z betónu priniesť aj domov.

Sú samozrejme aj menšie a jemnejšie dekorácie, ktoré u vás nesmú chýbať. Fontána alebo jazierko je v podstate prírodným umeleckým dielom, ktoré zdôrazní presne to, čo má.

Svoje bylinky alebo kvety zasaďte do štýlových kvetináčov, ak nie sú v záhonoch, čím takisto záhrade dodáte svojský štýl. Ak nemáte na dekorácie miesto, ozdobte trebárs záhradný chodník plochými kameňmi, ktoré sami nazbierate alebo ich môžete aj kúpiť. Pri ukladaní a aranžovaní striedajte svetlé a tmavé kamene.

Svieťte ekologicky

Aj v lete sa občas stmieva, a preto na dokonalej záhrade nesmie chýbať dostatočné osvetlenie. Osvetliť môžete ale aj záhony s kvetmi, chodník, záhradný altánok či domček, plot. Tým dodáte celému priestoru úplne nové rozmery. Na záhrade sa oplatí používať solárne osvetlenie, ktoré je ekologické. Počas dňa sa prirodzene nabije na slnku a večer vám poslúži tam, kde potrebujete.

Zdôraznite prírodnú krásu záhrady

Aj keď sú dekorácie pre mnohých nevyhnutné, nezabudnite na to, že najkrajšími ozdobami záhrady sú rozkvitnuté kvety, rastúce plody. Preto to s kúpenými doplnkami nepreháňajte. Udržujte svoju záhradu takpovediac na prírodnej vlne. Vaša zeleň potrebuje dostatok priestoru na dýchanie a svoj rast, presne ako aj vy.

Fotografie stavieb, ktoré sme realizovali pre našich zákazníkov.