Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ešte stále parkujete svoje auto pod holým nebom? Toto všetko tým riskujete

Volvo
Publikované 07.03.2016 10:06

Garážovať alebo negarážovať? To je otázka. Veď niečo vydrží, navyše ho parkujem pod stromom. Prikrývam ho, predsa. Garáže sú drahé a nemám na to čas. Naozaj? Ste aj vy jedným z tých dobrodruhov, ktorí nechávajú svoje auto po celý rok vonku? Nech sú vaše dôvody akékoľvek, dnes už tak ľahko neobstoja. Za pár hodín môžete mať postavenú garáž na kľúč a získate ňou oveľa viac než miniete. Poďme zistiť, prečo by ste to mali zvážiť.

Zákerné počasie

Je chladné a daždivé ráno. Musíte ísť do práce. Bežíte k autu, hľadáte kľúče a nasadáte kompletne zmoknutý. Alebo ešte lepšia kombinácia. Mrzne a sneží. Okrem úplne všetkých okien máte poriadne zamrznuté i spätné zrkadlá. Sneh postupne zasypáva vaše auto. Ani psa by ste z domu nevyhnali. Snažíte sa naštartovať. Medzitým ako odmrazujete auto a odhŕňate sneh z príjazdovky, pustíte naplno kúrenie, hoci až tak nepomáha. Keď sa vám konečne podarí odstrániť ľad aj zo späťákov, ste premrznutý až ku kosti a meškáte do práce.

Woman on a Cell Phone in a Snow Storm

zasnežené auto

Vaše auto nie je Iron Man, aby dlhodobo zvládalo rôzne nástrahy počasia. Oceľové garáže ním však tak trochu sú. Ochránia kapotu, lak a v neposlednom rade aj vaše pohodlie. Dvojitá výhra.

Zlodeji a vandali

Bezbranné auto na dvore či príjazdovej ceste býva častým lákadlom pre zlodejov a vandalov. Prepichnuté gumy, poškriabaný lak, chtiac-nechtiac rozbité okno. Prinajlepšom. Garáž zvýši pravdepodobnosť, že ráno budete mať ako ísť do práce. Samotný alarm často nestačí.

Thief is looking for unattended valuables left in a car

(Ne)životnosť

Hovorí sa, že pravá láska nehrdzavie. Ak ju však často necháte stáť pod holým nebom, s hrdzou si rýchlo potykáte. Hmyz, prach, ranná rosa či štrk naviaty na kapotu je len zopár príkladov. Tieto navonok jednorazové záležitosti dlhodobo ničia vaše auto. Návšteva umývačky a autoservisu  (alebo starého železa) môže byť na pláne oveľa častejšie a rýchlejšie, ako by ste chceli.

ako ochrániť auto pred hrdzou

Parkovaním v garáži by ste pritom mohli aj dvojnásobne predĺžiť životnosť vášho auta. A tých šesť hodín, za ktorých môžete mať postavenú kvalitnú garáž, za to stojí.

Montovaná garáž – lacné a rýchle riešenie

Starať sa o auto, ktoré je deň čo deň vystavované všetkým nástrahám okolia, vyžaduje nielen trpezlivosť, ale aj hlboké vrecko. Časom sa ani nenazdáte a do autoservisu budete chodiť ako na klavír. A nebudú to lacné hodiny.

garáž na mieru

Riešenie v podobe montovanej garáže pritom môže byť oveľa lacnejšie, jednoduchšie a rýchlejšie. Predídete množstvu problémov a zároveň vás jej stavba nepripraví o čas ani o zdravie. Navyše sa garáž prispôsobí vašim individuálnym potrebám.