Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

GARDEON je zelená firma – nielen svojím logom, ale aj skutkami

GARDEON zelená firma
Publikované 01.05.2024 08:00

Snažíme sa o to, aby bol GARDEON naozaj zelenou firmou, preto pri všetkých našich činnostiach myslíme aj na ekológiu – od výroby montovaných stavieb cez ich realizáciu u vás doma až po moment, keď doslúžia. Keďže súčasťou ekologické životného cyklu každého výrobku by mala byť aj recyklácia odpadu a my chceme byť firmou, ktorá je spoločensky aj environmentálne zodpovedná, všetky naše produkty sú 100% recyklovateľné.

Ak ste si teda od nás kúpili montovanú garáž, záhradný domček alebo prístrešok, a vaša stavba už neslúži svojmu účelu, máme pre vás návod, čo s takýmto objektom urobiť:

Možnosť č. 1: Nové využitie celého objektu

Objektu, ktorý už u vás doslúžil, skúste najskôr nájsť nové využitie niekde inde. Ponúknite ho napríklad susedom, alebo ďalším záujemcom cez inzertné portály. Túto možnosť určite vyskúšajte ako prvú, pretože je tou najlepšou voľbou – takto totiž žiadny odpad nevznikne.

Možnosť č. 2: Nové využitie jednotlivých častí objektu

Ak sa celý objekt už používať nedá, pokúste sa nájsť opätovné využitie jeho častiam. Okná, dvere, odkvapový systém, strešná krytina, výplňové panely… to všetko ešte môže dobre poslúžiť buď vám na inom mieste, alebo niekomu inému.

Možnosť č. 3: Recyklácia

To, čo sa nedá použiť niekde inde, treba recyklovať. Najskôr je však potrebné objekt rozobrať a roztriediť na jednotlivé recyklovateľné materiály:

  • Stropné a stenové panely (bez izolácie) patria medzi železo a oceľ. Môžete ich teda odviezť do zberne železného šrotu. V takejto zberni sa dajú odovzdať aj plechy upravené akrylátovou omietkou, ak však omietku mechanicky odstránite, bude odovzdanie jednoduchšie.
  • Dvere, okenné rámy a odkvapové systémy z PVC patria medzi plasty. Môžete ich teda odovzdať do zberne druhotných surovín, ktorá plasty vykupuje.
  • Okenné výplne patria medzi sklo – buď do zeleného kontajnera, alebo do zberne druhotných surovín.

Roztriedený veľkorozmerný odpad môžete odviezť aj do zberného dvora v mieste vášho bydliska, ktorý sa o recykláciu a zhodnotenie rôznych materiálov postará.

Zdroj (Source):
GARDEON