Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Horúca novinka GARDEON – drevená pergola!

Biela pergola na streche
Publikované 01.04.2021 10:00

Aktuálna správa dnešného dňa znie: Končíme s oceľou, začíname so záhradnými pergolami z dreva! Zoznámte sa s našou najnovšou ponukou drevených pergol vhodných do záhrady aj na terasu.

Najčerstvejšou novinkou v našej ponuke sú moderné drevené pergoly, ktoré sú vďaka prírodnému materiálu mimoriadne pôvabné a ideálne doplnia ako záhradu pri rodinnom dome, tak aj letnú terasu. Stačí nám poslať pôdorysné rozmery, ktoré požadujete, a my vám dodáme všetky potrebné hranoly a konštrukčné prvky narezané na príslušné dĺžky.

Samozrejme, pridáme k tomu aj kotviaci a spojovací materiál za výhodné ceny. Drevenú záhradnú pergolu si potom jednoducho zmontujete podľa priloženého návodu.

Biela pergola so svetielkami na streche

 

Po dodaní by ste mali v prvom rade ošetriť drevo prípravkom proti hnilobe, hubám a drevokaznému hmyzu. Inak hrozí, že po prvom vlhkom období sa doňho škodcovia s chuťou pustia. Následne je potrebné všetky drevené prvky natrieť ochrannou lazúrou alebo farbou, ktorá im dodá želaný odtieň a v najbližších mesiacoch ich bude chrániť pred pôsobením vlhkosti a slnečného žiarenia.

Nezabudnite, že náter drevenej pergoly je potrebné pravidelne obnovovať, aby sa konštrukcia pôsobením poveternostných vplyvov nepoškodila. Vynechať by ste nemali ani ošetrenie kovových spojovacích prvkov a kotiev – keďže ide o cenovo výhodné produkty, výrobca trochu šetril na ich povrchovej úprave.

Stĺp pergoly v drevenej podlahe na streche

Stĺp bielej pergoly

Veľmi pôsobivým prvkom našich drevených pergol a prístreškov je vzdušná strecha, vytvorená z elegantného roštu a ľahkých textilných pásov. V lete vás skvelo ochráni pred páliacim slnkom, drobnou nevýhodou je len to, že pri daždi jemne zmoknete.

Na jeseň je lepšie strechu rozobrať a spolu so záhradným nábytkom ju uložiť na chránené suché miesto, aby vydržala do ďalšej sezóny. Po zime ju môžete znova nainštalovať a opäť si užívať pekné dni pod pergolou vo vašej záhrade alebo na terase.

Strecha pergoly so svetielkami

Prvý apríl! Samozrejme, že žartujeme. :)

Aj naďalej nájdete v našej ponuke výhradne montované pergoly, prístrešky či altánky s pevnou konštrukciou zo špičkovej žiarovo pozinkovanej ocele. Jednoducho preto, že sa dajú ľahko, rýchlo a bez problémov postaviť, odolajú slnku, vetru, dažďu aj snehu, a bez nárokov na pravidelnú údržbu vám budú slúžiť dlhé roky.

Ak sa rozhodnete pre oceľovú pergolu alebo prístrešok, stačí si len vybrať v našom konfigurátore dizajn, aký sa vám páči, a rozmery, ktoré vám budú vyhovovať.

Pergola s posedením a grilom