Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Naše novinky – závesné systémy na náradie aj na bicykel

Závesný systém na bicykel GARDEON s háčikmi na príslušenstvo pripevnený k izolovanej stene Gardeon Thermopanel 50
Publikované 16.10.2023 09:00

Zavadzia vám záhradné náradie pod nohami? Neustále zakopávate o bicykle? Zaveste všetko na steny! Neviete ako? So všetkým vám pomôžu novinky v našom e-shope – univerzálne závesné systémy na náradie a špeciálny závesný systém na bicykel.

Ako si usporiadať záhradný domček?

Záhradné náradie nie je niečo, čo celkom jednoducho odložíte do skrine alebo uložíte na policu. Obvykle ho potrebujete mať poruke, navyše má často neštandardný tvar, pre ktorý sa hocikam nezmestí. No nechávať ho niekde len tak opreté je úplne najhorší nápad, pretože vám bude neustále zavadzať pod nohami. Našťastie, na tento problém existuje prosté a pritom veľmi šikovné riešenie – naše univerzálne závesné systémy na náradie, ktoré vám umožnia mať všetko na poriadku, a pritom prehľadne usporiadané. Od hrablí a rýľov, až po pílky či sekery.

Základom nášho systému je hliníková lišta, ktorá sa upevní na stenu. Do nej sa potom uchytia univerzálne držiaky, ktoré dokážu uchopiť predmety rôznych tvarov a veľkostí – s priemerom od 0 do 50 mm a hmotnosťou do 10 kg.

Druhou možnosťou je osadiť do lišty háčiky, na ktoré sa dajú zavesiť napríklad predmety s otvorom. Stačí si teda len vybrať z našej ponuky lištu s vhodnou dĺžkou, prípadne viacero líšt, a k tomu držiaky a háčiky podľa vašich individuálnych potrieb. Na našom e-shope nájdete ako samostatné lišty, držiaky a háčiky, tak aj cenovo výhodné komplety s rôznym počtom držiakov a háčikov.

Ako zavesiť bicykel na stenu?

Hľadanie vhodného miesta na bicykle je vo väčšine domácností osobitnou kapitolou. Kam ich najlepšie upratať, aby neprekážali v ceste a zbytočne nezaberali miesto? Ak nemáte dostatok priestoru vyhradeného špeciálne na ich parkovanie, napríklad v garáži alebo v záhradnom domčeku, aj tu je perfektným riešením zavesenie bicykla tam, kde určite nebude nikomu zavadzať.

Ako však zavesiť bicykel na stenu čo najpraktickejšie? Tak, aby nielen neprekážal, ale aby ste ho v prípade potreby mohli aj jednoducho zvesiť? Aby sa nepoškodil o závesný systém, ani neušpinil stenu za ním? Náš závesný držiak na bicykel ponúka naozaj premyslené riešenie. Jeho základom je pevná oceľová lišta, ktorá sa po upevnení na stenu prekryje plastovým chráničom. Na lištu sa následne osadia dva pevné háky, ktoré budú niesť bicykel – ich nosnosť je až 30 kg, takže bez problémov udržia aj robustnejšie či ťažšie typy bicyklov, ako sú napríklad elektrobickyle. Oblý tvar a poplastovaný povrch hákov je pritom zárukou, že rámu bicykla sa nič nestane.

Bicykel je na držiaku uložený vo vodorovnej polohe a v dostatočnej vzdialenosti od steny. Neopiera sa teda o stenu kolesom tak, ako je to bežné pri systémoch na zavesenie bicyklov vo zvislej polohe, takže ju neušpiní ani nepoškodí. Navyše, vodorovná poloha umožňuje zavesiť bicykel do takej výšky, aby ste ho vedeli jednoducho uložiť aj zvesiť. Na rozdiel od zvislého zavesenia, kde musia byť bicykle často umiestnené privysoko a pri odkladaní a skladaní sa s nimi komplikovane manipuluje.

Praktickým detailom závesného systému GARDEON sú navyše dva doplnkové háčiky, na ktoré si môžete zavesiť prilbu a ďalšie príslušenstvo k bicyklu. Všetko tak bude mať svoje miesto a keď sa budete chcieť ísť povoziť, nič nebudete musieť dlho hľadať.

To je zároveň aj náš návod, ako si upratať interiér garáže – využite jej steny a celú výšku. Nielen na umiestnenie políc, skriniek či organizérov, ale aj na upevnenie šikovných závesných systémov.

Ako upevniť závesné systémy na steny z rôznych materiálov?

Už viete, ako si usporiadať garáž alebo záhradný domček? Všetko, čo na to potrebujete, nájdete v našom e-shope v kategórii príslušenstvo! A dobrá správa je aj to, že tieto závesné držiaky a systémy môžete použiť nielen v našich montovaných stavbách. Dajú sa upevniť na akékoľvek dostatočne pevné steny – oceľové, murované či drevené, v garáži, v pivnici, alebo v chodbe…

Jednoducho kdekoľvek, kde potrebujete. Montáž je pritom celkom jednoduchá. V nosných lištách sú predvŕtané otvory na upevnenie a v balení nájdete priložené aj skrutky a hmoždinky, vhodné do murovaných stien. V prípade oceľových stavieb je uchytenie na stenu ešte jednoduchšie – stačí vyvŕtať do steny na vhodnom mieste otvory a upevniť nosnú lištu nitmi, ktoré roztlačíte pomocou nitovačky.