Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Parkovať, či neparkovať v garáži? V čom spočíva skutočná hodnota garáže?

Publikované 05.12.2016 14:41

Bude zima, bude mráz, kam sa, auto, kam schováš? Tak, ako mal v origináli detskej pesničky svoju skrýšu aj vtáčik, nemali by ste nechať vonku v mraze ani svojho švorkolesového kamaráta. Hrozí mu niekoľkonásobne nižšia životnosť, znehodnotenie súčiastok i karosérie. Ak ste doteraz kúpu garáže len zvažovali, prečítajte si niekoľko dôvodov, prečo sa oplatí ju aj zrealizovať.

  1. Ušetríte čas

Kým budú vaši kolegovia meškať do práce, pretože zas nemohli naštartovať auto alebo ho pod snehom skoro nenašli, vaše ráno bude vyzerať nasledovne: z tepla domu prejdete do garáže, nasadnete do nezasneženého auta bez namrznutých okien a vydáte sa na cestu. A ešte si aj dlhšie pospíte.

ako ochrániť auto pred mrazom

  1. Ušetríte auto

Samozrejme, okrem vášho pohodlia tu ide najmä o stav a životnosť auta. Studené a daždivé počasie dokáže na vašom vozidle napáchať škody, ktoré si možno na prvý raz nevšimnete, ale ak vám v strede cesty odíde motor, tešiť sa nebudete. Zabráňte hrdzaveniu auta tým, že ho budete v zime parkovať v bezpečí garáže.

ako ochrániť auto pred hrdzou

  1. Finančné dôvody

Či chceme či nie, všetko má svoje finančné dôvody. A parkovanie auta v garáži vám môže nejaké tie peniaze aj priniesť. Vedeli ste, že niektoré poisťovne ponúkajú nižšie poplatky pre majiteľov vozidiel, ktorí parkujú v garáži? Navyše, ak sa raz rozhodnete svoje auto predať, s bezchybnou karosériou zaň môžete pýtať vyššiu sumu ako za poškriabané a znehodnotené vozidlo.

Garáž GARDEON pre dve autá v béžovej omietke

  1. Predídete rozhryzeným káblom

Že ako sa už len toto môže stať? Veľmi jednoducho. Tak, ako sa náhlime do teplúčka my, náhlia sa aj hlodavce. Nuž a auto stojace voľne na pozemku je skvelým terčom, kam sa myšky môžu schovať. A následne si pochutnať na kábloch. Takáto škoda môže byť vyčíslená na tisícky eur a pre vás to znamená aj niekoľko dní bez auta.

kuna_hryzie_kable

  1. Viac miesta aj pre vás

Bojujete s množstvom vecí v dome, ktoré nemáte kam uskladniť? Miesto, ktoré v garáži nezaberie auto, môžete zabrať vy. Okrem nahromaždených “zbytočností”, ktorých sa neviete zbaviť, však získate i potrebný priestor pre olej do auta, čistiace prostriedky a všetko, čo si starostlivosť o auto vyžaduje.

závesný systém - GARÁŽ

Čiže suma sumárum, voľné státie vášho automobilu vás v konečnom dôsledku môže vyjsť drahšie, ako jedna montovaná garáž. A azda každý majiteľ chce pre svoje vozidlo len to najlepšie a mať ho čo najdlhšie.