Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

TOP 7 najkrajších záhradných posedení

Šmýkačka na záhrade
Publikované 31.03.2022 10:00

Premýšľate o tom, aký záhradný nábytok si vybrať na terasu alebo do altánku? Kvalita aj cena sú, samozrejme, dôležité, významný je však aj materiál, farebnosť a štýl, ktoré dodajú vašej terase a záhrade tú správnu atmosféru. Inšpirovať sa môžete záhradnými posedeniami v siedmich štýloch, ktorými si zariadili priestor pod pergolou či v prístrešku naši zákazníci.

1. Nežná romantika

Umelý ratanový nábytok má svoje praktické výhody – je odolný, jednoducho sa udržiava a v ponuke je v rozličných tvaroch aj farbách. A práve biela farba záhradného nábytku je v tomto prípade podstatou pôsobivého efektu – vyzerá totiž nežne, čisto a romanticky a zároveň je ideálna na kombinovanie s rozličnými farebnými odtieňmi. Podobne ako v interiéri tak môžete aj pri záhradnom sedení zmeniť atmosféru pomocou doplnkov – vankúšov a diek na kreslách, malého príručného stolíka alebo zladeného prestierania.

2. Drevo a kov

Nadčasová a univerzálna kombinácia materiálov, pomocou ktorej sa dá zariadiť terasa v akomkoľvek štýle – či už v rustikálnom vidieckom, alebo v elegantnom mestskom. Základom je kvalitná drevená podlaha a kovový záhradný stolík s neutrálnym dizajnom. Ak k nemu doplníte drevený záhradný nábytok, napríklad lavicu či kreslá s károvanými sedákmi, navodíte vidiecku atmosféru. Ak zvolíte nízke kovové sedenie do altánku a elegantný neutrálny odtieň poťahov, získa terasa mestský charakter.

3. Dizajnové trendy

Túžite po originálnej terase, ktorá zaujme na prvý pohľad? Potom je tou správnou voľbou plastový záhradný nábytok s nápaditým moderným dizajnom. Ide síce o plast, určite však nečakajte lacné záhradné sedenie. Dizajnový plastový nábytok je nielen pohodlný a pôsobivo tvarovaný, ale aj zhotovený z odolných progresívnych materiálov, ktoré nie sú lacným dočasným riešením. Efektným doplnkom týchto plastových kresiel je funkčný objekt – stolík a záhradné svietidlo v jednom.

4. Štýlová pohoda

Motiváciou pre stavbu vlastného rodinného domu je často aj terasa, na ktorej si človek užije tú pravú domácu pohodu – rannú kávičku či zaslúžený relax v komfortnom kresle. A stelesnením takejto pohody je pre mnohých „prútený“ nábytok. Ak chcete nielen vyčariť tú správnu atmosféru, ale si ju aj čo najdlhšie užívať bez starostí, vyberte si kvalitné ratanové sedenie. Určite by nemala chýbať ani dostatočne priestranná ratanová sedačka, na ktorej budete môcť tráviť voľné chvíle v spoločnosti širokej rodiny či vašich priateľov.

5. Contemporary

Pre terasu či vonkajšie sedenie v súčasnom mestskom štýle je charakteristická atmosféra a vzhľad modernej obývačky, ktorá je v úzkom kontakte so záhradou. Perfektným príkladom tohto aktuálneho trendu je nízke kovové posedenie so subtílnou konštrukciou, čistými geometrickými tvarmi a elegantnou farebnosťou v trendových sivých odtieňoch, doplnené konferenčným stolíkom či príručnými stolíkmi. Pri exteriérovom zariadení treba pritom pamätať aj na odolnosť voči vplyvom počasia a možnosti skladovania mimo sezóny, napríklad v praktickom záhradnom domčeku.

6. Nadčasová klasika

Na čerstvom vzduchu chutí najlepšie. Terasa ako vonkajšia jedáleň je preto klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Ak hľadáte vonkajšiu jedáleň, ktorá nielen neomrzí, ale ani nevyjde z módy, vyberte si stabilný kovový záhradný stôl s výškou jedálenského stola a doplňte ho pohodlnými stoličkami s podrúčkami a mäkkým sedákom. Kovový výplet je príjemne priedušný a zároveň patrí k nadčasovej klasike, rovnako ako elegantná čierna či antracitová farba v kombinácii s tmavým drevom.

7. Súčasný vidiek

Súčasná vidiecka architektúra je spojením štýlových prvkov z minulosti a praktických riešení zo súčasnosti. Zastrešená vonkajšia terasa, ktorá nadväzuje na obývačku či jedáleň v dome a pri dobrom počasí dovoľuje rozšíriť interiéri do exteriéru, patrí k veľmi príjemným dnešným trendom. Ak ho spojíte s klasickou kombináciou materiálov – tehla, čierny kov, prírodné drevo –, výsledok bude moderne praktický a zároveň vidiecky útulný.

Ktoré záhradné posedenie by ste si vybrali Vy?

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON