Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Vytvorte zo záhradného domčeka kráľovstvo pre deti

Ihrisko pri záhradnom domčeku
Publikované 07.12.2021 13:45

Premýšľali ste nad tým, čím by ste potešili vaše ratolesti? Vaše deti si už teraz predstavujú, čo bude, keď vyrastú. Majú v hlavách vysnívanú prácu futbalistu, kozmonauta alebo kaderníčky. Predstavujú si, že jedného dňa budú mať dom so psom či s tigrom. Nech sú sny vášho dieťaťa viac či menej reálne, už teraz im môžete ponúknuť priestor, kde uplatnia svoju fantáziu. Záhradný domček, postavený špeciálne pre nich, bude miestom, kam pozvú svojich kamarátov na imaginárny čaj. Vytvorte svojim deťom ich malé kráľovstvo.

Ako vybrať domček pre deti?

Ak rozmýšľate nad kúpou domčeka, musíte myslieť na to, aby bol dostatočne bezpečný, flexibilný, odolný a použiteľný po celý rok. Okrem toho, treba dbať aj na to, ako sa vám stavba bude esteticky hodiť do záhrady.

Najlacnejšia možnosť je, že si kúpite malú plastovú napodobeninu domčeka. Vašu záhradu to možno nezohaví. Deti budú mať nachvíľku radosť. Obzvlášť pokiaľ je krásne slnečné počasie. Akonáhle však zaprší, poskladaná plastová strecha začne pretekať. Keď párkrát poriadne zafúka, kúsky domčeka môžete zbierať po záhrade.

Typické americké domčeky na strome sú pre deti úžasným dobrodružstvom. Ale čo bezpečnosť? Myslite na to, že nemáte oči všade. Ak sa rozhodnete pre drevený domček, nepodceňujte výber optimálnej dreviny a najmä povrchovej úpravy. Šikovný kutil dokáže z dreva vyrobiť zázraky.

Tretím variantom je montovaný záhradný domček odolný voči počasiu. Dá sa doplniť kúrením a je omnoho flexibilnejší voči detským potrebám. Popritom je nenáročný na montáž i údržbu.

Ako si zvoliť správne parametre a na čo všetko treba myslieť pri montovanom domčeku?

Veľkosť a umiestnenie domčeka

Umiestnite domček tak, aby ste ho z okna videli a mali deti pod kontrolou. Zároveň myslite na to, aby domček esteticky dopĺňal celkový vzhľad záhrady. Pokiaľ ide o veľkosť, tak odporúčame priestor minimálne 2100 x 2000 mm. Samozrejme, parametre tiež závisia od exteriéru vašej záhrady. Do domčeka sa dá pohodlne natiahnuť elektrina. Vďaka tomu môžete využiť lampy a v zime aj ohrievače, prípadne inú bezpečnejšiu formu vykurovania.

Ako zariadiť detské kráľovstvo?

Pokiaľ ide o výber nábytku, farby a iných estetických záležitostí, deti budú mať najväčšiu radosť, ak ich zapojíte do procesu. Využite pomoc vašich malých maliarov a pomocníkov. A že po stenách sa nekreslí? Ich domček môže mať vlastné pravidlá. Určite si stenu na maľovanie.

Podlaha sa vám zdá dosť studená? Stará klasika v podobe koberca sa zíde najmä, keď sa deti najradšej usadia a hrajú na zemi. Štýlový koberec tak môže prísť vhod. Doplňte interiér farebným detským stolom a stoličkami, nech si majú kde kresliť. Na oddych či šantenie môžete využiť napríklad sedacie vaky, kam môžu skákať a nik sa nezraní.

Montovaný alebo drevený domček sa stane súčasťou vašej rodiny. Deti si ho razom obľúbia a vy budete pre nich hrdina, ktorý im daroval kus vlastného sveta.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON