Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako v lete zabaviť deti?

Záhradný domček pri bazéne pre deti
Publikované 29.07.2020 11:29

Zrušili ste pre koronu dovolenku a ostali ste doma? A to nielen doma na Slovensku, ale doma – doma? Ibaže deti si chcú leto užiť bez ohľadu na pandémiu a prázdniny sú dlhé… Máme pre vás tipy, ako im pripraviť skvelú zábavu priamo u vás v záhrade.

Bez vody by to nebolo ono

Leto bez vody? To neprichádza do úvahy! Že máte len malú záhradku? Poriadny bazén si môžete užiť na kúpalisku, doma postačí aj malý nafukovací bazénik, zopár plastových pohárikov a vodný mlyn na hranie. A decká majú o zábavu postarané. Navyše je to skvelý spôsob, ako sa môžu drobci v horúčave ochladiť.

Záhradný domček pri bazéne

Domáci tobogán sa dá urobiť z rolky plastových vriec na odpadky, ktoré položíte na trávnik a polejete vodou. Treba sa len poriadne rozbehnúť a už to frčí… A mokrými rukami a nohami sa dajú robiť na dlažbe na terase odtlačky, z ktorých vzniknú zvieratká, postavy, alebo hoci aj celá krajina. S vodou je jednoducho vždy zábava.

Záhradný domček na dvore

Záhradný domček v sivej omietke pri bazéne

Skrývačka na rôzne spôsoby

Správna záhrada by mala poskytovať dostatok možností na skrývanie – husté kríky, zvýšené záhony, garáž, záhradný domček… A skrývačku môžete hrať nielen klasicky, ale aj „naruby“. Pri tomto variante sa na začiatku skryje jeden hráč a všetci ostatní ho hľadajú. Keď ho niekto nájde, potichu sa schová vedľa neho. Takto hra pokračuje dovtedy, kým hlúčik ukrytých neobjaví aj ten posledný z hľadajúcich. No deti môžu pátrať aj po rôznych predmetoch, ktoré v záhrade poskrývate – vyhrá ten, kto ich nájde najviac.

Dieťa v záhradnom domčeku

Záhradný domček s altánkom

Niečo pre súťaživé typy

Pozvite svojim ratolestiam kamarátov a usporiadajte pre nich súťažné popoludnie – hoci aj súťaž v stavaní pieskových hradov, alebo rovno „olympiádu“. Môžete zorganizovať súťaž v hádzaní kamienkov do vedra s vodou (napríklad o najväčší „výšplech“), záhradný golf s metlami a loptičkami, či preteky na „opičej dráhe“ – niečo preliezť, niečo podliezť, niečo preskočiť…

Ak chcete urobiť preteky v rýchlosti či obratnosti napínavejšími, dajte deťom do ruky vedierko s vodou a vyhrá ten, kto z neho cestou vyleje najmenej. Alebo doň nazbiera najviac „trofejí“ napríklad v podobe ovocia či drobných hračiek. S čokoládovými alebo keksíkovými medailami a nanukovou párty na záver to bude pre všetkých neposedných drobcov zaručene skvelý deň – nanuky z rozmixovaného ovocia môžete pripraviť spoločne s deťmi deň vopred, s plastovými formičkami to zvládnu aj celkom malí „kuchári“. A v deň D budú môcť byť hrdí na vlastné sladké výtvory.

Projekt domček

Vytvárať miniatúrne domčeky pre záhradných škriatkov napríklad z kamienkov, listov a vetvičiek je pekná hra, no najlepší je vlastný malý domček, ktorý sa pri detských hrách môže stať naozaj výnimočným miestom. Môže to byť nedobytný hrad, tajná skrýša, alebo „ozajstná“ domácnosť pre päťročnú „mamičku“ a jej bábiku. Či už je to skutočný dom na strome, alebo len obyčajný záhradný domček, detská fantázia ho dokáže premeniť na tisíc skvelých vecí.

Záhradný domček s bazénikom pre dieťa

Zamyslite sa nad tým, či im ho nemôžete dopriať. Neskôr sa vám možno bude hodiť ako domáca dielňa, letná kuchyňa či odkladací priestor, ktorých nikdy nie je dosť.

Záhradný domček GARDEON v bielej omietke

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON