Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Ako a kde nabíjať elektromobil čo najlacnejšie?

Nabíjačka na Teslu
Publikované 20.01.2022 10:00

Nabíjanie elektromobilov je potrebné vykonávať naozaj často. Pripraviť sa tak treba na to, že ceny ich batérií a nabíjania budú vyžadovať časté prevetrávanie peňaženky. Cena nabitia elektromobilu bude odlišná, keď sa rozhodnete pre nabíjanie stanice elektromobilov, alebo sa o to postaráte doma.

Aké sú teda najlepšie a najlacnejšie nabíjacie stanice elektromobilov? Aké nabíjačky na elektromobily zvoliť, ak sa o to chce postarať sami? Čítajte o tom na nasledujúcich riadkoch.

Cena tankovania elektromobilu

Začnime od podlahy, a to tým, koľko tankovanie elektromobilov stojí. Ak to budete robiť doma, výrazne ušetríte. Ak by malo vaše auto spotrebu približne 15 kWh/100 km, cena nabíjania elektromobilu by bola asi 1,50 € na 100 kilometrov. Cena za kilometer dojazdu elektromobilu sa tak môže pohybovať na úchvatnej hodnote 0,015 €.

Komplikovanejšie to je, ak bývate napríklad v meste a musíte tak zvažovať, koľko nabíjacia stanica na elektromobil bude stáť. Ceny na nich sa líšia od programov nabíjania. Známe siete nabíjacích staníc ZSE Drive a Greenway ponúkajú programy ECO a STANDARD. Cena za 1 kWh sa zvyčajne pohybuje v rozpätí 0,29 € až 0,68 €.

Kde na Slovensku nabíjať?

Každý elektromobil má iné nároky atým môžete prispôsobiť aj to, ktoré nabíjacie stanice elektromobilov využijete. Či už potrebujete nabíjačku na TESLU alebo hocijaký iný model, nabíjaciu stanicu nie je problém nájsť. Aby ste zistili, kde nájdete vhodný druh nabíjania vášho vozidla a ako to ovplyvňuje aj ceny nabíjania elektromobilov na jednotlivých staniciach, pozrite si túto šikovnú mapu od NABKY.

Nabíjacia stanica na elektromobil doma

Pravidlo „urob si sám“ je v prípade nabíjania elektromobilov doma radou nad zlato. Vyššie sme si spomenuli, že ceny nabíjania elektromobilov môžete rázne zredukovať použitím vlastnej nabíjačky na elektromobil. Oplatí sa tak investovať do kúpy prístrešku SIEBAU s nabíjačkou na elektromobil.

 

Prakticky, jednoducho a hlavne lacno tak môžete dobíjať svojmu vozidlu energiu, a to v pohodlí vášho domova. Cena dobíjania elektromobilu sa tak prispôsobí vašim ideálnym podmienkam.

Či už vám s tým pomôže domáca nabíjačka na elektromobil alebo nabíjacie stanice, vždy existujú možnosti, ako to robiť lacno a zároveň s vedomím, že sa nebudete musieť báť, či sa k nabíjačke dostanete ešte pred vybitím vášho vozidla.

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON