Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Kreatívna záhrada pre deti na 5 spôsobov. Vzdelávajte a hrajte sa

Preliezky na záhrade pri záhradnom domčeku
Publikované 19.10.2021 14:20

Ako využiť prázdnu stenu garáže či domčeka na záhrade? Zábavné a náučné steny pre deti sú výbavou každého kreatívneho rodiča. Inšpirujte sa týmito nápadmi. Pri výbere steny sa riaďte vekom, ale aj záujmami vašich detí. Nič nie je krajšie ako tie šťastné tváre, ktoré pozorujete z diaľky, pretože sa zabavia aj bez vás. Vy môžete zatiaľ popíjať kávu s kamarát(ka)mi.

Montessori stena na záhradnom domčeku alebo garáži predstavuje priestor, kde sa vaše deti môžu naplno rozvíjať a realizovať v rôznych smeroch. Montessori metóda prenikla do našich končín pred pár rokmi. Pomocou nej sa deti učia lepšie vnímať prostredie, rozvíjať svoj pohyb, intelekt i samostatnosť už od malička. Dôležité je pritom dbať na osobnosť dieťaťa, aby ste budovali na jeho silných stránkach. Nenútili ho do vecí, ktoré mu nesedia, ale dali mu dostatok možností, aby našlo to, v čom je dobré.

„Hlavolamy“ nielen pre najmenších

Zmontujte dokopy jednoduché úlohy, pri riešení ktorých si deti rozvíjajú svoje motorické zručnosti a logické myslenie. Vďaka takýmto stenám môžete vaše ratolesti učiť abecedu, farby, tvary a funkcie rôznych predmetov nielen bežnej spotreby.

Lezecká stena pre aktívny pohyb

Máte doma malých lezcov? Vyrobte im originálnu lezeckú stenu doma (možno aj v izbe). Dbajte však na bezpečnosť, či už pri výške steny, ale aj pri výrobe pristávacej plochy, ak by sa im pošmyklo.

Hudobná stena z „odpadu“

Kam so starším kuchynským náradím či plechovými škatuľami? Vyskúšajte vytvoriť detskú hudobnú stanicu. Môžu búchať o predmety bez toho, že by ste sa báli o zdemolovanie nábytku v dome. :)

Najjednoduchšia stena – na kreslenie

Chcete sa vyhnúť pokresleným stenám vnútri? Nechajte deti umelecky sa vyblázniť vonku. Či už využijete kriedovú tabuľu, umývateľnú farbu, alebo stavíte na obyčajnú stenu, to nadšenie bude na nezaplatenie. Už len vymyslieť, ako vyprať farbu z oblečenia, ak by sa to „zvrhlo“ na indický sviatok holí.

Balónová stena na oslavu a rachotivú zábavu po nej

Živé farby, menšie i väčšie balóniky, ktoré sú pripevnené na stene, oživia každú garden party, a to nielen pre deti. Ttínedžeri i dospeláci ju radi využijú ako fotostenu. Napokon môžu deti popraskať balóny. Len na to pripravte vašich susedov, aby si nemysleli, že na vašej záhrade sa strieľa. Policajti by asi neuverili, že ide o detskú oslavu. :)

Má vaša montovaná garáž viac prázdnych stien? Znamená to viac priestoru pre realizáciu vašej rodičovskej kreativity.

 

Zdroj (Source):
Fotobanka GARDEON
pinterest.com