Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Máte deti a záhradu? Tak potom sa vám určite zíde záhradný domček

Gumové kolesá v štýle Mimoňov pred záhradným domčekom
Publikované 22.07.2021 10:00

Keď človek plánuje svoje budúce bývanie, často je argumentom za rodinný dom práve záhrada, ktorá je bezpečným miestnom na hranie pre deti. A dôležitým vybavením do záhrady prispôsobenej deťom je aj záhradný domček – je na to hneď niekoľko dobrých dôvodov.

Miesto na hračky

Záhrada je pre deti skvelým miestom na hranie – poskytuje im totiž dostatok priestoru a zároveň bezpečie. Iba samotná trávnatá plocha je ale na zábavu trochu málo. Preliezačka, hojdačka, alebo pieskovisko sú výborný nápad, a čo by to bolo za hranie bez hračiek. Čo však s nimi, keď sa hra skončí?

Ihrisko pri záhradnom domčeku

Hojdačka pre male dieťa

Hračky sa po záhrade predsa nemôžu len tak povaľovať, mali by mať svoje miesto, kde budú pekne uložené čakať na ďalší deň plný hier. Ideálny odkladací priestor môže poskytnúť záhradný domček, najmä ak je vnútri vybavený šikovnými policami alebo závesnými systémami, vďaka ktorým bude všetko prehľadne usporiadané.

Bezpečné zimovisko

Voľná trávnatá plocha, kde sa môžu vaše ratolesti (a aj ich štvornohí kamaráti) vybehať s loptou alebo frisbee, je základ. Ak ale chcete prerobiť záhradu tak, aby z nej mali deti ešte väčšiu radosť, nájdite v nej miesto aj na bazén či trampolínu. Voda je totiž asi najdôležitejšou letnou zábavou a trampolína, na ktorej sa dá dosýta vyšantiť, v obľúbenosti vôbec nezaostáva. Po takom výdaji energie bude deťom určite chutiť obed viac než inokedy.

Ružová nafukovačka v bazéniku

Malá trampoline na záhrade pri domčeku

A na jeseň, keď už nie je na kúpanie ani na skákanie počasie, môžete všetko bezpečne odložiť do záhradného domčeka, kde bude náčinie chránené pred nepriazňou počasia tak, aby ste si ho mohli užiť aj ďalšiu sezónu.  

Tajná skrýša aj priestor na hobby

K najdôležitejším detským hrám patrí hra na útočisko – či už je to nedobytný hrad, tajná skrýša, alebo útulný domov. Na ich vytvorenie sú potrebné dve ingrediencie: detská fantázia a vhodný priestor. A na to všetko sú práve na záhrade ideálne podmienky.

Malý umelý domček pre deti žltej farby s červenou strechou

Dievčatko vychádza zo záhradného domčeka

Postavte deťom v záhrade ich vlastný domček, alebo im dajte k dispozícii ten záhradný (či aspoň jeho časť). Vy sa postarajte o ich bezpečnosť, o ostatné sa postará detská obrazotvornosť. Väčšie deti zas môžu nájsť v záhradnom domčeku priestor na svoje kreatívne hobby.

 

Zdroj (source)
Fotobanka GARDEON