Ikona telefónu +421 43 455 53 33 Po - Pia 7:30 - 17:00
Ikona shopu Vyskúšajte náš
e-shop »

Plechový záhradný domček na 3 spôsoby

Gardeon záhradný domček s prístreškom pod veľkým stromom
Publikované 15.12.2022 14:06

Možno vám ani nenapadlo, na čo všetko by sa dal záhradný domček využiť. Inšpirujte sa preto našimi nápadmi. Ak máte podnikateľského ducha, tak posledný sa vám určite bude páčiť. Na záver vám poradíme praktické informácie, na čo všetko treba myslieť pri stavbe plechového záhradného domčeka.

Ozajstný domov pre vaše náradie

Zasadíte mrkvu, rajčiny, možno aj nejaké jahody. Ostriháte strom a kríky. Pokosíte trávnik. Vaše záhradné náradie sa každým rokom rozrastá o nového člena famílie. Postupne sa spolu s kosačkou utáborí v garáži, možno pár kusov skončí v pivnici. Nožnice na kríky a rukavice ste si odložili pod schodmi do domu. A nezabúdajme ani na tie hrable a motyku vo fúriku uprostred záhradky.

Keď prichádza zima, treba všetko schovať do spomínanej garáže. Ale bolo by dobré, keby sa tam stále zmestí aj auto, že? Napriek všemožnej snahe garáž nenafúknete. Začínate premýšľať, že by sa vám naozaj hodil záhradný domček na náradie. Máte pravdu. To či bude menší alebo väčší závisí len na vašich záhradkárskych plánoch do budúcna. Vášniví záhradkári potrebujú priestor aj pre sadenice, hnojivá a pod.

Detský kútik vo vlastnej záhrade

Nič tak nepoteší deti, ako kus ich vlastného sveta. Vyberajte však uvážlivo. Plast, drevo či plechový domček? Pomôžeme vám rozhodnúť sa. O záhradnom domčeku, špeciálne upravenom pre deti, si môžete prečítať v našom nedávnom článku.

Domček pre hostí ako z amerického filmu

Ak máte rodinu, priateľov alebo známych z ďalekých končín, určite by sa im pri návšteve hodilo ubytovanie. Nemáte však v dome viac miesta. Možno aj máte, ale povedzme si úprimne, nebolo by lepšie, keby na tú týždňovú návštevu ostala svokra radšej bývať pod inou strechou? Záhradný domček pre hostí je riešenie.

Máte podnikateľského ducha? Ak ste odvážnejší, môžete domček prenajímať napríklad cez Airbnb. Možno nežijete v turistami nabitej oblasti, ale určite je aj vaše mesto niečím atraktívne. Všetko je to len o tom, ako ho odprezentujete. Prečo by si aj domček na seba nemohol zarobiť?

Zopár praktických rád

Dbajte hlavne na veľkosť a umiestnenie v rámci záhrady. Estetické cítenie hrá rolu, ale dôležitejšie sú praktické otázky. Bez akýchkoľvek problémov a povolení si môžete postaviť záhradný domček vo veľkosti maximálne do 25m².

Fotografie: GARDEON